Љетни турнир у центру пажње Српчана

Завршена је прва етапа такмичења на овогодишњем 52. турниру у малом фудбалу “Србац 2015“, којег су покренули србачки ученици и студенти још давне 1963. године.

Република Српска 08.07.2015 | 15:45
Љетни турнир у центру пажње Српчана

Ова спортска манифестација постала је главни догађај за Српчане у току љета, а утакмицама које се играју на Градском стадиону, углавом, под рефлекторима присуствује неколико стотина гледалаца.

Турнир је ове године окупио шеснаест сениорских и шест пионирских екипа из Прњавора, Лакташа, Градишке и Српца, од којих се осам најбољих пласирало у завршницу турнира и од вечерас ће се борити за прву награду од 5.000 КМ.

Предсједник Организационог одбора ове манифестације, Жељко Бабић каже да се ове године пријавио нешто мањи број екипа, али да је квалитет фудбала и понашање учесника на високом нивоу. До сада није забиљежен ни један ексцес.

-У завршницу су се пласирале заиста најбоље екипе, па се до суботе, када се турнир завршава, може очекивати задовољавање укуса и највећих фудбалских сладокусаца – каже Бабић.

Вечерас од 20,15 часова одиграће се прве двије четвртфиналне утакмице.

Покровитељ ове најстарије спортске манифестације је општина Србац, која је из буџета за ову намјену издвојила 3.000 КМ. Преостали дио средстава за организацију и награде обезбједили су спонзори.

С. К.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Србац

08.07.2015 15:18

Залосно је то сто је турнир основан из љубави према фудбалу а данас је из љубави према новцу и губи сваки свој смисао. У скорој будуцности губи се и традиција.

ОДГОВОРИТЕ