Ljetni turnir u centru pažnje Srpčana

Završena je prva etapa takmičenja na ovogodišnjem 52. turniru u malom fudbalu “Srbac 2015“, kojeg su pokrenuli srbački učenici i studenti još davne 1963. godine.

Republika Srpska 08.07.2015 | 15:45
Ljetni turnir u centru pažnje Srpčana

Ova sportska manifestacija postala je glavni događaj za Srpčane u toku ljeta, a utakmicama koje se igraju na Gradskom stadionu, uglavom, pod reflektorima prisustvuje nekoliko stotina gledalaca.

Turnir je ove godine okupio šesnaest seniorskih i šest pionirskih ekipa iz Prnjavora, Laktaša, Gradiške i Srpca, od kojih se osam najboljih plasiralo u završnicu turnira i od večeras će se boriti za prvu nagradu od 5.000 KM.

Predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije, Željko Babić kaže da se ove godine prijavio nešto manji broj ekipa, ali da je kvalitet fudbala i ponašanje učesnika na visokom nivou. Do sada nije zabilježen ni jedan eksces.

-U završnicu su se plasirale zaista najbolje ekipe, pa se do subote, kada se turnir završava, može očekivati zadovoljavanje ukusa i najvećih fudbalskih sladokusaca – kaže Babić.

Večeras od 20,15 časova odigraće se prve dvije četvrtfinalne utakmice.

Pokrovitelj ove najstarije sportske manifestacije je opština Srbac, koja je iz budžeta za ovu namjenu izdvojila 3.000 KM. Preostali dio sredstava za organizaciju i nagrade obezbjedili su sponzori.

S. K.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Srbac

08.07.2015 15:18

Zalosno je to sto je turnir osnovan iz ljubavi prema fudbalu a danas je iz ljubavi prema novcu i gubi svaki svoj smisao. U skoroj buducnosti gubi se i tradicija.

ODGOVORITE