Црвено упозорење: Данас најтоплији дан

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити најтоплији дан у овом топлотном таласу, са температуром до чак 40 степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 08.07.2015 | 08:38
Црвено упозорење: Данас најтоплији дан

Метеоаларм у Српској издао је за данас црвено упозорење за бањалучку и приједорску регију, што значи екстремно високу температуру која може достизати и 40 степени Целзијусових.

Остале крајеве Српске прати наранџасто упозорење.

Наранџасто упозорење предвиђено је и за остале крајеве БиХ.

Увече се на сјеверу очекује наоблачење које ће у ноћи мјестимично донијети кишу и пљускове, те освјежење.

На истоку може бити и локалних пљускова са грмљавином, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос је ведро, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 8.00 часова: Гацко и Фоча 16 степени, Рудо, Чемерно и Соколац 17, Шипово, Невесиње, Калиновик, Источни Дрвар и Сребреница 18, Дринић 19, Хан Пијесак и Сарајево 20, Кнежево, Билећа, Мркоњић Град, Вишеград и Нови Град 21, Рибник и Зворник 22, Градишка 23, Приједор, Бијељина, Србац, Добој и Требиње 24, Бањалука 25, Градачац, Неум и Чапљина 26 степени Целзијусових.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Сандра

08.07.2015 07:22

Најтоплији дан, да, а наше Министарство рада АПЕЛУЈЕ на фирме чији радници раде на отвореном да изврше прерасподјелу радног времена.А-ха, баш ће... Ено их раде стало, јадни људи, стоје на скелама, шта ће морају, а ови апелују. Ма коме апелујеш, новопеченим газдама, фино се каже: обавјештавају се фирме да ће бити обустављен рад ( жута трака И висока казна за правна лица ) уколико се радниви затекну на температури преко 35 степени на отвореном. И послати господу инспекторе да обилазе, па кога затекнуи тако поступити, али кога брига за обичне раднике, нека гузоње буду у климатизованим просторијама. какав смрад од државе И људи, Боже сачувај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауслендер

08.07.2015 09:21

Министри апелују на власнике фирми , а они су власници. Да није жалосно било би смјешно, овако дође ми да плачем као и многом другим.

Name

Драгана

08.07.2015 07:33

Не зна Мициц ста је 40 степени... укљуци климу и боли га ду*е.... а ти, јадни народе... за њих ради на 40 степени, за 20 марака... пу је*ем ти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

08.07.2015 08:36

Апел, то је смијурија и лакрдија. Сандра добро речено, али то у скорије вријеме нећемо доживјети на нашим просторима, да се изда наредба послодавцима. Како да не, многи послодавци не поштују ни основна права радника а да се осврћу на тамо неки "апел".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

08.07.2015 09:04

Па овај наранџасти аларм једино поштују инспектори рада и општинари. Они неће озлазити из канцеларије по цијену ,,отказа,,

ОДГОВОРИТЕ