Crveno upozorenje: Danas najtopliji dan

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti najtopliji dan u ovom toplotnom talasu, sa temperaturom do čak 40 stepeni Celzijusovih.

Bosna i Hercegovina 08.07.2015 | 08:38
Crveno upozorenje: Danas najtopliji dan

Meteoalarm u Srpskoj izdao je za danas crveno upozorenje za banjalučku i prijedorsku regiju, što znači ekstremno visoku temperaturu koja može dostizati i 40 stepeni Celzijusovih.

Ostale krajeve Srpske prati narandžasto upozorenje.

Narandžasto upozorenje predviđeno je i za ostale krajeve BiH.

Uveče se na sjeveru očekuje naoblačenje koje će u noći mjestimično donijeti kišu i pljuskove, te osvježenje.

Na istoku može biti i lokalnih pljuskova sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros je vedro, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova: Gacko i Foča 16 stepeni, Rudo, Čemerno i Sokolac 17, Šipovo, Nevesinje, Kalinovik, Istočni Drvar i Srebrenica 18, Drinić 19, Han Pijesak i Sarajevo 20, Kneževo, Bileća, Mrkonjić Grad, Višegrad i Novi Grad 21, Ribnik i Zvornik 22, Gradiška 23, Prijedor, Bijeljina, Srbac, Doboj i Trebinje 24, Banjaluka 25, Gradačac, Neum i Čapljina 26 stepeni Celzijusovih.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sandra

08.07.2015 07:22

Najtopliji dan, da, a naše Ministarstvo rada APELUJE na firme čiji radnici rade na otvorenom da izvrše preraspodjelu radnog vremena.A-ha, baš će... Eno ih rade stalo, jadni ljudi, stoje na skelama, šta će moraju, a ovi apeluju. Ma kome apeluješ, novopečenim gazdama, fino se kaže: obavještavaju se firme da će biti obustavljen rad ( žuta traka I visoka kazna za pravna lica ) ukoliko se radnivi zateknu na temperaturi preko 35 stepeni na otvorenom. I poslati gospodu inspektore da obilaze, pa koga zateknui tako postupiti, ali koga briga za obične radnike, neka guzonje budu u klimatizovanim prostorijama. kakav smrad od države I ljudi, Bože sačuvaj.

ODGOVORITE
Name

auslender

08.07.2015 09:21

Ministri apeluju na vlasnike firmi , a oni su vlasnici. Da nije žalosno bilo bi smješno, ovako dođe mi da plačem kao i mnogom drugim.

Name

Dragana

08.07.2015 07:33

Ne zna Micic sta je 40 stepeni... ukljuci klimu i boli ga du*e.... a ti, jadni narode... za njih radi na 40 stepeni, za 20 maraka... pu je*em ti...

ODGOVORITE
Name

Mila

08.07.2015 08:36

Apel, to je smijurija i lakrdija. Sandra dobro rečeno, ali to u skorije vrijeme nećemo doživjeti na našim prostorima, da se izda naredba poslodavcima. Kako da ne, mnogi poslodavci ne poštuju ni osnovna prava radnika a da se osvrću na tamo neki "apel".

ODGOVORITE
Name

Radnik

08.07.2015 09:04

Pa ovaj narandžasti alarm jedino poštuju inspektori rada i opštinari. Oni neće ozlaziti iz kancelarije po cijenu ,,otkaza,,

ODGOVORITE