Сале: Србија неће трпети због Панатинаикоса!

Селектор српских кошаркаша Александар Ђорђевић најавио је да неће запоставити репрезентацију јер је преузео атински Панатинакос.

Кошарка 05.07.2015 | 21:20
Сале: Србија неће трпети због Панатинаикоса!

Ђорђевић је пре неколико дана потписао уговор са Атињанима, које ће преузети по завршетку Европског првенства у септембру.

Иако су многи мислили да то значи да ће прослављени кошаркаш потом напустити клупу националног тима Србије, први човек Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас је то демантовао и истакао да је постигнут договор о новом, четворогодишњем уговору.

“Имао сам у уговору са Кошаркашким савезом Србије да могу да преузмем клуб, а будите сигурни да репрезентација неће трпети због тога. Све смо у Атини већ средили, остало је још да одем на неколико састанака, да завршимо детаље о почетку сезоне без мене. Вратио ми се тај ‘црв’, поново ме је ухватила страст за радом. Жељан сам кошарке”, рекао је Ђорђевић.

Ђорђевић је такође истакао да су га легенде наше кошарке научиле да не преузима ниједан клуб у току сезоне и нагласио да ће му бити велика част да буде тренер Панатинаикоса.

“Нас су велики тренери, укључујући и Дуду Ивковића, саветовали да не преузимамо клубове у току сезоне, тако да то нисам желео. Сачекао сам крај сезоне и одлучио да прихватим понуду грчког великана. Панатинаикос је велико, историјски име, клуб у којем је Жељко Обрадовић оставио безграничан траг. Све то ми импонује ис а великим ентузијазмом идем тамо”, истакао је селектор Србије.

Ђорђевића за десетак дана очекује почетак припрема са репрезентацијом која ће на Европском првенству играти у групи Б, у Берлину, са Немачком, Италијом, Турском, Шпанијом и Исландом. Шампионат ће бити одржан од 5. до 20. септембра, а сама завршница на програму је у Лилу.

Коментари / 0

Оставите коментар