Полиција ''чешља'' куће Мамића!

Полиција од јутрос претражује куће и станове Здравка и Зорана Мамића, челних људи загребачког Динама!

Фудбал 02.07.2015 | 14:20
Полиција ''чешља'' куће Мамића!

Полиција је јутрос упала у куће и станове који су у власништву извршног председника Динама Здравка Мамића и спортског директора тог клуба Зорана Мамића и почела са претрагом, преноси Н1.

Акцију је покренуо УСКОК, Уред за сузбијање корупције и организованог криминала, а Мамићи се сумњиче за утају пореза.

Здравко и Зоран Мамић налазе се у Словенији на припремама Динама за нову сезону и вести о претресу имовине у Загребу нису их много пореметиле.

"Јутарњи лист", чији се новинар налази на припремама са Динамом, преноси да је Здравко Мамић мирно примио вести из Загреба, као и његов брат Зоран који је одвео екипу на тренинг.

Извршни председник Динама наводно је одмах желео да се врати у Хрватску, али је по препоруци адвоката остао у Словенији.

"Остајем овде до даљег. Чуо сам се са својим адвокатом. Понудио сам да се одмах вратим у Загреб, али ми је рекла да није потребно. Остајем са екипом док ми неко не каже другачије", изјавио је за "24сата.хр" Здравко Мамић.

Динамо је брзо након акције УСКОК издало саопштење за јавност.

"Драги навијачи Динама и поштована хрватска јавношћу, извештавамо вас да је по налогу жупанијског суда у току истрага коју проводи ПН УСКОК у којој су предмет обраде наша два члана: извршни председник Здравко Мамић и тренер Зоран Мамић.

Цела хрватска јавност зна да се већ годинама врши контрола и надзор над радом нашег клуба и појединаца у истоме и ово је још једна у низу таквих. Наравно да ћемо као клуб и као појединци сарађивати са свим институцијама и организацијама које то од нас буду тражиле. Ипак, морамо изразити жаљење што се то одвија у време и на начин када се ми налазимо на својим радним местима, односно на припрема с првим тимом Динама у иностранству, а знајући шта нам се ставља на терет не можемо не изразити чуђење одабраним избором, начином и временом вођења поступка.

Конкретно, оно у што ми имамо увид и што нам се ставља на терет је апсолутно беспредметно и исконструирано, те смо сигурни да ћемо доказати законитост наших поступака и одлука.

Још једном, безусловно ћемо сарађивати, а иако се у досадашњим поступцима нисмо уверили у исто, тражимо професионалност и коректност свих служби. Сигурни смо да нисмо и да нећемо окаљати свето име Динамо, као и себе лично и наше породице.

Настављамо са свим спортским активностима и уверавамо наше навијаче да буду мирни и спокојни и да нам чувањем мира помогну да остваримо снове свих нас - велике европске резултате", стоји у саопштењу Динама.

Коментари / 0

Оставите коментар