Policija ''češlja'' kuće Mamića!

Policija od jutros pretražuje kuće i stanove Zdravka i Zorana Mamića, čelnih ljudi zagrebačkog Dinama!

Fudbal 02.07.2015 | 14:20
Policija ''češlja'' kuće Mamića!

Policija je jutros upala u kuće i stanove koji su u vlasništvu izvršnog predsednika Dinama Zdravka Mamića i sportskog direktora tog kluba Zorana Mamića i počela sa pretragom, prenosi N1.

Akciju je pokrenuo USKOK, Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, a Mamići se sumnjiče za utaju poreza.

Zdravko i Zoran Mamić nalaze se u Sloveniji na pripremama Dinama za novu sezonu i vesti o pretresu imovine u Zagrebu nisu ih mnogo poremetile.

"Jutarnji list", čiji se novinar nalazi na pripremama sa Dinamom, prenosi da je Zdravko Mamić mirno primio vesti iz Zagreba, kao i njegov brat Zoran koji je odveo ekipu na trening.

Izvršni predsednik Dinama navodno je odmah želeo da se vrati u Hrvatsku, ali je po preporuci advokata ostao u Sloveniji.

"Ostajem ovde do daljeg. Čuo sam se sa svojim advokatom. Ponudio sam da se odmah vratim u Zagreb, ali mi je rekla da nije potrebno. Ostajem sa ekipom dok mi neko ne kaže drugačije", izjavio je za "24sata.hr" Zdravko Mamić.

Dinamo je brzo nakon akcije USKOK izdalo saopštenje za javnost.

"Dragi navijači Dinama i poštovana hrvatska javnošću, izveštavamo vas da je po nalogu županijskog suda u toku istraga koju provodi PN USKOK u kojoj su predmet obrade naša dva člana: izvršni predsednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić.

Cela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom našeg kluba i pojedinaca u istome i ovo je još jedna u nizu takvih. Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci sarađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vreme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mestima, odnosno na priprema s prvim timom Dinama u inostranstvu, a znajući šta nam se stavlja na teret ne možemo ne izraziti čuđenje odabranim izborom, načinom i vremenom vođenja postupka.

Konkretno, ono u što mi imamo uvid i što nam se stavlja na teret je apsolutno bespredmetno i iskonstruirano, te smo sigurni da ćemo dokazati zakonitost naših postupaka i odluka.

Još jednom, bezuslovno ćemo sarađivati, a iako se u dosadašnjim postupcima nismo uverili u isto, tražimo profesionalnost i korektnost svih službi. Sigurni smo da nismo i da nećemo okaljati sveto ime Dinamo, kao i sebe lično i naše porodice.

Nastavljamo sa svim sportskim aktivnostima i uveravamo naše navijače da budu mirni i spokojni i da nam čuvanjem mira pomognu da ostvarimo snove svih nas - velike evropske rezultate", stoji u saopštenju Dinama.

Komentari / 0

Ostavite komentar