Милинковић: Можемо играти са тројицом нападача!

Тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је да постоји простора да његова екипа игра са тројицом нападача у новој сезони.

Фудбал 02.07.2015 | 15:40
Милинковић: Можемо играти са тројицом нападача!

Црно-бели се налазе на припремама на Похорју, а у среду ће играти први припреми меч у Совенији са екипом Рудара из Велења.

Први део припрема Партизан је одрадио на Тари, одигравши два припремна меча са Златиборцем (4:0) и Слогом из Бајине Баште (3:0), док је српски шампион поражен од Мордовије у Старој Пазови (1:0).

Последње појачање у низу које је стигло у Партизан је Абубакар Умару којег је Милинковић тренирао у Војводини.

“Познајем га одлично и могу вам рећи да сам га узео из ОФК Београда са само три постигнута гола. Препознао сам и тада велики потенцијал у њему, што је играма у Војводини и потврдио. Рекао бих да је у Белгији имао сезону у стилу топло-хладно, али је тако било и у Војводини. Овог пута му је лакше јер га ја познајем, а и он зна наш језик и познаје домаћи шампионат, па верујем да ће се брзо уклопити. Реч је о момку који поседује васпитање и културу, има изражене играчке квалитете, који су нама потребни и очекујем да сарадња са њим буде на високом нивоу”, рекао је Милинковић и анализирао карактеристике Абубакара.

“Абу је технички доста поткован па може без проблема да игра на ужем простору, а поред тога има фантастичан тајминг и скок, што му даје велику предност код бочних центаршутева и прекида. Његова природна позиција је на левом, али и десном боку, мада може да игра и централно.”

Осим Абубакара у напад Партизана недавно је стигао и Бугарин Божинов, а ту је и млади нападач Иван Шапоњић.

"Пробаћемо да играмо у формацији 4-3-3, тако да ће бити простора за тројицу нападача. Желели смо да створимо напад за поштовање, а и од Маркињоса не одустајемо, чиме бисмо могли да дамо веома позитивну оцену прелазног рока. Очекујем од Валерија да има добру сезону. Велики је професионалац, мотиватор, има врхунске играчке квалитете и већ се одлично адаптирао на саиграче. Нека се добро спреми и ако га повреде заобиђу, верујем да ће бити добро и њему и Партизану."

Милинковић сматра да нема потребе за довођењем левог бека.

"Нема потребе, имам веру у два млада лава (Петровић и Богосавац), а ту су по потреби и Бандаловски и Фабрисио. Фабрисија ћу пробати на неком тренингу на том месту, пре него на утакмици, како бих видео како се сналази на том месту."

Неуспех на Европском првенству У-21 нине оставио трага на четворицу фудбалера Партизана који су се такмичили у Чешкој, сматра Милинковић.

"Добри су то момци и стабилни, а пошто су из наше школе, подразумева се да воле Партизан, па мислим да нећемо са тиме имати проблема. Разговарали смо са њима на ту тему и већ је то иза њих."

Андрија Живковић је после СП на Новом Зеланду на мети многих европских клубова, а Милинковић верује да ће он почети сезону са Партизаном.

“То је питање више за клуб, него за мене, али мислим да ће Андрија почети сезону са нама, јер има уговор још годину дана са клубом. Биће времена за приче на ту тему, ако стигне нека понуда из иностранства на сто”, рекао је Милинковић.

Коментари / 0

Оставите коментар