Milinković: Možemo igrati sa trojicom napadača!

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da postoji prostora da njegova ekipa igra sa trojicom napadača u novoj sezoni.

Fudbal 02.07.2015 | 15:40
Milinković: Možemo igrati sa trojicom napadača!

Crno-beli se nalaze na pripremama na Pohorju, a u sredu će igrati prvi pripremi meč u Soveniji sa ekipom Rudara iz Velenja.

Prvi deo priprema Partizan je odradio na Tari, odigravši dva pripremna meča sa Zlatiborcem (4:0) i Slogom iz Bajine Bašte (3:0), dok je srpski šampion poražen od Mordovije u Staroj Pazovi (1:0).

Poslednje pojačanje u nizu koje je stiglo u Partizan je Abubakar Umaru kojeg je Milinković trenirao u Vojvodini.

“Poznajem ga odlično i mogu vam reći da sam ga uzeo iz OFK Beograda sa samo tri postignuta gola. Prepoznao sam i tada veliki potencijal u njemu, što je igrama u Vojvodini i potvrdio. Rekao bih da je u Belgiji imao sezonu u stilu toplo-hladno, ali je tako bilo i u Vojvodini. Ovog puta mu je lakše jer ga ja poznajem, a i on zna naš jezik i poznaje domaći šampionat, pa verujem da će se brzo uklopiti. Reč je o momku koji poseduje vaspitanje i kulturu, ima izražene igračke kvalitete, koji su nama potrebni i očekujem da saradnja sa njim bude na visokom nivou”, rekao je Milinković i analizirao karakteristike Abubakara.

“Abu je tehnički dosta potkovan pa može bez problema da igra na užem prostoru, a pored toga ima fantastičan tajming i skok, što mu daje veliku prednost kod bočnih centaršuteva i prekida. Njegova prirodna pozicija je na levom, ali i desnom boku, mada može da igra i centralno.”

Osim Abubakara u napad Partizana nedavno je stigao i Bugarin Božinov, a tu je i mladi napadač Ivan Šaponjić.

"Probaćemo da igramo u formaciji 4-3-3, tako da će biti prostora za trojicu napadača. Želeli smo da stvorimo napad za poštovanje, a i od Markinjosa ne odustajemo, čime bismo mogli da damo veoma pozitivnu ocenu prelaznog roka. Očekujem od Valerija da ima dobru sezonu. Veliki je profesionalac, motivator, ima vrhunske igračke kvalitete i već se odlično adaptirao na saigrače. Neka se dobro spremi i ako ga povrede zaobiđu, verujem da će biti dobro i njemu i Partizanu."

Milinković smatra da nema potrebe za dovođenjem levog beka.

"Nema potrebe, imam veru u dva mlada lava (Petrović i Bogosavac), a tu su po potrebi i Bandalovski i Fabrisio. Fabrisija ću probati na nekom treningu na tom mestu, pre nego na utakmici, kako bih video kako se snalazi na tom mestu."

Neuspeh na Evropskom prvenstvu U-21 nine ostavio traga na četvoricu fudbalera Partizana koji su se takmičili u Češkoj, smatra Milinković.

"Dobri su to momci i stabilni, a pošto su iz naše škole, podrazumeva se da vole Partizan, pa mislim da nećemo sa time imati problema. Razgovarali smo sa njima na tu temu i već je to iza njih."

Andrija Živković je posle SP na Novom Zelandu na meti mnogih evropskih klubova, a Milinković veruje da će on početi sezonu sa Partizanom.

“To je pitanje više za klub, nego za mene, ali mislim da će Andrija početi sezonu sa nama, jer ima ugovor još godinu dana sa klubom. Biće vremena za priče na tu temu, ako stigne neka ponuda iz inostranstva na sto”, rekao je Milinković.

Komentari / 0

Ostavite komentar