Стижу тужбе због злоупотребе донација

Владино Одјељењу за избјеглице, расељена лица и обнову које координише активности утврђивања штета и санације породичних кућа након прошлогодишњих поплава у Брчком, утврдило је бројне злоуптребе донација.

Босна и Херцеговина 01.07.2015 | 14:55
Стижу тужбе због злоупотребе донација

Провјере се приводе крају, а за завршене случајеве припремају тужбе за поврат додијељених средстава, кажу у Одјељењу.

„Имамо 87 случајева гдје је новац из прве транше исплате одобрених донација од 10, 15 или 33.000 марака - зависно од степена оштећења кућа за становање, потрошен за љетовања, куповину аутомобила, трактора, и друге сврхе, али не у складу с намјеном – уређење и опремање простора за становање. Међу спорним је и 28 случајева – углавном породица из Крепшића и Вучиловца, које су потписале уговоре о куповини стана ради трајног исељавања и добиле половину од одобрених 33.000 марака, које нису испоштовале уговоре. Они, а и сви остали који су ненамјенски трошили средства за санацију, биће процесуирани...", рекао је шеф Одјељења за избјеглице, расељена лица и обнову, Рифет Мујановић.

Опширније вечерас у Дневнику 2 БН ТВ у 19:30

БН ТВ

 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Батан

01.07.2015 13:51

А ја сам кућу чији сам сувласник поправљао сам и од својих пара, иако се у њој не може становати. Сад је на крају вјетар једну појату срушио,другој развалио кров а цријеп на споменутој кући све и један помјерио а неке и разбио. Да додам да нисам ни од кога ни тражио никавих пара. А нећу ни тражити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљеса

01.07.2015 14:25

Испитати ове из Телекома колико је ко добио и заста? Има их који су добили по три донације а нису требали ни једну.

ОДГОВОРИТЕ