Stižu tužbe zbog zloupotrebe donacija

Vladino Odjeljenju za izbjeglice, raseljena lica i obnovu koje koordiniše aktivnosti utvrđivanja šteta i sanacije porodičnih kuća nakon prošlogodišnjih poplava u Brčkom, utvrdilo je brojne zlouptrebe donacija.

Bosna i Hercegovina 01.07.2015 | 14:55
Stižu tužbe zbog zloupotrebe donacija

Provjere se privode kraju, a za završene slučajeve pripremaju tužbe za povrat dodijeljenih sredstava, kažu u Odjeljenju.

„Imamo 87 slučajeva gdje je novac iz prve tranše isplate odobrenih donacija od 10, 15 ili 33.000 maraka - zavisno od stepena oštećenja kuća za stanovanje, potrošen za ljetovanja, kupovinu automobila, traktora, i druge svrhe, ali ne u skladu s namjenom – uređenje i opremanje prostora za stanovanje. Među spornim je i 28 slučajeva – uglavnom porodica iz Krepšića i Vučilovca, koje su potpisale ugovore o kupovini stana radi trajnog iseljavanja i dobile polovinu od odobrenih 33.000 maraka, koje nisu ispoštovale ugovore. Oni, a i svi ostali koji su nenamjenski trošili sredstva za sanaciju, biće procesuirani...", rekao je šef Odjeljenja za izbjeglice, raseljena lica i obnovu, Rifet Mujanović.

Opširnije večeras u Dnevniku 2 BN TV u 19:30

BN TV

 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Batan

01.07.2015 13:51

A ja sam kuću čiji sam suvlasnik popravljao sam i od svojih para, iako se u njoj ne može stanovati. Sad je na kraju vjetar jednu pojatu srušio,drugoj razvalio krov a crijep na spomenutoj kući sve i jedan pomjerio a neke i razbio. Da dodam da nisam ni od koga ni tražio nikavih para. A neću ni tražiti.

ODGOVORITE
Name

Ugljesa

01.07.2015 14:25

Ispitati ove iz Telekoma koliko je ko dobio i zasta? Ima ih koji su dobili po tri donacije a nisu trebali ni jednu.

ODGOVORITE