Колико „ајфона“ је потребно да би се зауставио метак?

Где инжењери компаније „Епл“ стану, ту љубитељи паметних телефона продуже и провере колико је „ајфона“ потребно да би се зауставио метак!

Информационе технологије 01.07.2015 | 08:02
Колико „ајфона“ је потребно да би се зауставио метак?

Ниједан други мобилни телефон није био изложен тортурама као „ајфон“. Многи су испитивали да ли може да издржи падове на бетон, у воду, пламен... Међутим, поузданих података „о отпорности на муницију“ нема.

Веровали или не, момци који објављују видео-снимке на Јутјуб профилу под називом ЕверyтхингАпплеПро имају одговор и на питање колико је „ајфона“ потребно да би се зауставио метак из пушке „АК-74“!

У тесту су поређали моделе „ајфон 6+“, „ајфон 6“ и, за сваки случај „самсунг галакси С6“ - укупно осам паметних телефона.

Нису очекивали да метак пробије више од четири телефона, али први метак зауставио је тек пети телефон. Када је циљано средиште уређаја, за исти метак испаљен са истог растојања био је, међутим, потребан један телефон више.


Да би вам телефони спасли живот уколико неко запуца у вашем правцу, у џепу морате имати пет „ајфона“, поручују аутори снимка.

„Важност“ овог теста најбоље је описао један корисник који је написао да ће се обратити компанији „Епл“ са захтевом да реше проблем у „иосу 9“ јер на њега стално пуцају баш из пушке „АК-74“.

 

РТС

 

Коментари / 0

Оставите коментар