Вимблдон: Ноле и Ана сигурни, Јанко испао!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у друго коло Вимблдона, тријумфом у три сета против Немца Филипа Колшрајбера. Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић рутински се пласирала у друго коло Вимблдона, победом над Кинескињом Ји-Фан Ксу. Српски тенисер Јанко Типсаревић поражен је у првом колу Вимблдона од Марсела Гранољерса, резултатом 6:3, 6:4, 6:2.

Тенис 29.06.2015 | 16:40
Вимблдон: Ноле и Ана сигурни, Јанко испао!

Ђоковић је тако дошао до седмог тријумфа у осмом међусобном дуелу са Колшрајбером, са 6:4, 6:4, 6:4, после два сата и три минута игре.

Новак ће у другом колу играти са бољим из меча у којем се састају Јарко Ниеминен и Лејтон Хјуит.

Српски тенисер је против Колшрајбера одиграо веома добар меч у којем је кључне брејкове направио када је било најважније и на крају заслужено славио.

Ђоковић је одлично отворио меч направивши рани брејк, иако се од самог почетка видело да није у најбољем ритму. Доказ томе био је и рибрејк Колшрајбера који се одмах вратио казнивши нешто слабији гем српског играча. Средином првог дела игре Новак је пропустио нове прилике које су могле да га коштају и губитка првог сета, јер се већ у следећем гему на свој сервис суочавао са три брејк лопте. Тада је профункционисао први сервис који му је омоћуио да изједначи, а онда је и искористио ’моментум’ да напраби брејк за први сет.

Други сет обележи су веома сигурни сервис гемови обојице – све до самог финиша није било апсолутно никаквих узбуђења, али је онда Ђоковић показао зашто је најбољи на свету. При вођству 5:4 одиграо је неколико сјајних удараца из дефанзиве, сачекао своју шансу и још једном одузео сервис противнику за 2-0.

У трећем сету виђена је слична ситуација као у првом. Новак је направио брејк, Колшрајбер је одмах узвратио захваљујући грешкама српског тенисера, а потом су уследили сигурни сервис гемови обојице. Када је било најважније - у десетом гему, први рекет света је одиграо агресивно, натерао Немца на грешке и то се исплатило, пошто је искористио прву меч лопту и заслужено прошао у друго коло.

Ивановићева је у првом међусобном дуелу са Ксу, која је одиграла свој први меч у главном жребу неког Грен слема, славила са 6:1, 6:1, после једног сата и једног минута игре.

Ана ће се у другом колу састати са победницом дуела између Белгијанке Алисон ван Ујтванк и Бетани Матек Сендс из Сједињених Држава.

Ана је одиграла одличан меч против кинеске тенисерке, уз мале падове у игри. Од почетка до краја сусрета је контролисала резултат, али је дозволила да је грешка судије поремети. Тада је судија Анин чист винер доделила њеног ривалки, а пошто је у судијској столици седела Хрватица Тамара Врховец мало ко је разумео њихову расправу. До промене, међутим, није дошло, а иако је у гему који је следио препустила сервис Ксу, врло брзо и рутински је привела меч крају.

Шпанац у другом колу иде на бољег из сусрета Леонардо Мајер – Танаси Кокинакис.

Ово је био пети међусобни меч двојице тенисера – Гранољерс сада води са 3-1 у победама, пошто је претходни меч Типсаревић предао, било је то у Валенсији пре две године.

Дуга пауза оставила је трага на Јанку који је био поприлично дефанзиван, а често је лоптицу чекао далеко од основне линије. Такође, кретање му није на довољно добром нивоу како би се такмичио са најбољима у овом тренутку. Ипак, пред њим је леп период повратка на највеће турнире, а самим тим ће и форма ићи узлазном путањом.

Типсаревић је већ у првом гему меча имао прилику да противнику одузме сервис, али се Гранољерс спасао добрим сервисом. Оно што није успело српском тенисеру тада, јесте Шпанцу у четвртом гему. Наиме, Типсаревић је добро почео тај гем, али је везао неколико грешака, па је Шпанац повео са 3:1.

Српски тенисер је и у шестом гему имао шансу за брејк, али ни њу није искористио, па је Гранољерс после 46 минута игре повео са 1-0.

И у другом сету је виђен сличан сценарио. Ређале су се брејк прилике једна за другом, Типсаревић своје није користио, док је Шпанац, с друге стране, искористио две и повео са 5:2. Српски тенисер је тада заиграо боље, реализовао је једну брејк шансу, али то није било довољно да се врати у сет.

На почетку трећег дела игре, тренутно 486. тенисер света, имао је три брејк прилике – погађате, поново је био неуспешан. Од тог другог гема уследио је нови пад у игри српског тенисера, па је Марсел, уз два брејка, привео меч крају и пласирао се у друго коло после нешто мање од два сата и 20 минута игре.

Коментари / 0

Оставите коментар