Vimbldon: Nole i Ana sigurni, Janko ispao!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona, trijumfom u tri seta protiv Nemca Filipa Kolšrajbera. Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović rutinski se plasirala u drugo kolo Vimbldona, pobedom nad Kineskinjom Ji-Fan Ksu. Srpski teniser Janko Tipsarević poražen je u prvom kolu Vimbldona od Marsela Granoljersa, rezultatom 6:3, 6:4, 6:2.

Tenis 29.06.2015 | 16:40
Vimbldon: Nole i Ana sigurni, Janko ispao!

Đoković je tako došao do sedmog trijumfa u osmom međusobnom duelu sa Kolšrajberom, sa 6:4, 6:4, 6:4, posle dva sata i tri minuta igre.

Novak će u drugom kolu igrati sa boljim iz meča u kojem se sastaju Jarko Nieminen i Lejton Hjuit.

Srpski teniser je protiv Kolšrajbera odigrao veoma dobar meč u kojem je ključne brejkove napravio kada je bilo najvažnije i na kraju zasluženo slavio.

Đoković je odlično otvorio meč napravivši rani brejk, iako se od samog početka videlo da nije u najboljem ritmu. Dokaz tome bio je i ribrejk Kolšrajbera koji se odmah vratio kaznivši nešto slabiji gem srpskog igrača. Sredinom prvog dela igre Novak je propustio nove prilike koje su mogle da ga koštaju i gubitka prvog seta, jer se već u sledećem gemu na svoj servis suočavao sa tri brejk lopte. Tada je profunkcionisao prvi servis koji mu je omoćuio da izjednači, a onda je i iskoristio ’momentum’ da naprabi brejk za prvi set.

Drugi set obeleži su veoma sigurni servis gemovi obojice – sve do samog finiša nije bilo apsolutno nikakvih uzbuđenja, ali je onda Đoković pokazao zašto je najbolji na svetu. Pri vođstvu 5:4 odigrao je nekoliko sjajnih udaraca iz defanzive, sačekao svoju šansu i još jednom oduzeo servis protivniku za 2-0.

U trećem setu viđena je slična situacija kao u prvom. Novak je napravio brejk, Kolšrajber je odmah uzvratio zahvaljujući greškama srpskog tenisera, a potom su usledili sigurni servis gemovi obojice. Kada je bilo najvažnije - u desetom gemu, prvi reket sveta je odigrao agresivno, naterao Nemca na greške i to se isplatilo, pošto je iskoristio prvu meč loptu i zasluženo prošao u drugo kolo.

Ivanovićeva je u prvom međusobnom duelu sa Ksu, koja je odigrala svoj prvi meč u glavnom žrebu nekog Gren slema, slavila sa 6:1, 6:1, posle jednog sata i jednog minuta igre.

Ana će se u drugom kolu sastati sa pobednicom duela između Belgijanke Alison van Ujtvank i Betani Matek Sends iz Sjedinjenih Država.

Ana je odigrala odličan meč protiv kineske teniserke, uz male padove u igri. Od početka do kraja susreta je kontrolisala rezultat, ali je dozvolila da je greška sudije poremeti. Tada je sudija Anin čist viner dodelila njenog rivalki, a pošto je u sudijskoj stolici sedela Hrvatica Tamara Vrhovec malo ko je razumeo njihovu raspravu. Do promene, međutim, nije došlo, a iako je u gemu koji je sledio prepustila servis Ksu, vrlo brzo i rutinski je privela meč kraju.

Španac u drugom kolu ide na boljeg iz susreta Leonardo Majer – Tanasi Kokinakis.

Ovo je bio peti međusobni meč dvojice tenisera – Granoljers sada vodi sa 3-1 u pobedama, pošto je prethodni meč Tipsarević predao, bilo je to u Valensiji pre dve godine.

Duga pauza ostavila je traga na Janku koji je bio poprilično defanzivan, a često je lopticu čekao daleko od osnovne linije. Takođe, kretanje mu nije na dovoljno dobrom nivou kako bi se takmičio sa najboljima u ovom trenutku. Ipak, pred njim je lep period povratka na najveće turnire, a samim tim će i forma ići uzlaznom putanjom.

Tipsarević je već u prvom gemu meča imao priliku da protivniku oduzme servis, ali se Granoljers spasao dobrim servisom. Ono što nije uspelo srpskom teniseru tada, jeste Špancu u četvrtom gemu. Naime, Tipsarević je dobro počeo taj gem, ali je vezao nekoliko grešaka, pa je Španac poveo sa 3:1.

Srpski teniser je i u šestom gemu imao šansu za brejk, ali ni nju nije iskoristio, pa je Granoljers posle 46 minuta igre poveo sa 1-0.

I u drugom setu je viđen sličan scenario. Ređale su se brejk prilike jedna za drugom, Tipsarević svoje nije koristio, dok je Španac, s druge strane, iskoristio dve i poveo sa 5:2. Srpski teniser je tada zaigrao bolje, realizovao je jednu brejk šansu, ali to nije bilo dovoljno da se vrati u set.

Na početku trećeg dela igre, trenutno 486. teniser sveta, imao je tri brejk prilike – pogađate, ponovo je bio neuspešan. Od tog drugog gema usledio je novi pad u igri srpskog tenisera, pa je Marsel, uz dva brejka, priveo meč kraju i plasirao se u drugo kolo posle nešto manje od dva sata i 20 minuta igre.

Komentari / 0

Ostavite komentar