Квитова: Серена је фаворит број 1!

Бранилац титуле на Вимблдону, Чехиња Петра Квитова, оценила је да Серена Вилијамс, има највеће шансе да освоји трофеј на Вимблдону.

Тенис 29.06.2015 | 18:40
Квитова: Серена је фаворит број 1!

Такмичење на трећем гренд слем турниру у сезони почиње у понедељак.

Према кладионицама, највеће шансе за трофеј у конкуренцији тенисерки има прва на WТА листи Серена Вилијамс.

Она би освајањем Вимблдона могла да "комплетира годишњи гренд слем", пошто је везала три победе на последња три гренд слем турнира - прошле године на Ју Ес опену, а ове године на Аустралијан опену и Ролан Гаросу.

"Мислим да Серена има највеће шансе да то уради. Она је велики шампион. Увек се труди да пронађе добру форму за најважније поене. Видећемо. Мислим да је заиста на добром путу", рекла је Квитова, пренели су британски медији.

У последњих 19 година ниједна тенисерка, не рачунајући Серену и њену сестру Венус, није успела да одбрани титулу на Вимблдону. Друга тенисерка света Квитова је освојила Вимблдон два пута, 2011. и 2014. годие.

Квитова је ове сезоне победила Серену Вилијамс на турниру у Мадриду и освојила трофеј, а направила је паузу и пропустила Индијан Велс и Мајами, како би се добро припремила за гренд слем турнире.

"Мислим да многи спортисти желе да направе паузу, али то не ураде. Али, осећам се боље него раније. Срећна сам што сам се вратила на терен, да играм тенис, што заиста волим. То је важно. Донела сам тешку одлуку када сам решила да пропустим два велика турнира у марту, али ми је драго због тога", рекла је она.

Квитова ће у уторак почети одбрану титуле дуелом с Холанђанком Кики Бертенс.

"Пропустила сам неколико дана тренинга због прехладе али надам се да ћу бити потпуно спремна за тај дуел", рекла је Квитова.

Коментари / 0

Оставите коментар