Рочиште Орићу у Суду БиХ у 14:30 часова

У Суду БиХ данас у 14.30 часова биће одржано рочиште о приједлогу Тужилаштва БиХ за одређивање мјера забране ратном команданту муслиманских снага у Сребреници Насеру Орићу, саопштено је из Суда БиХ.

Босна и Херцеговина 29.06.2015 | 11:11
Рочиште Орићу у Суду БиХ у 14:30 часова

Орић је у петак, 26. јуна, пуштен на слободу на основу одлуке поступајућег тужиоца. 

"Поступајући тужилац није тражио притвор за Орића. Када су предложене мјере забране, онда нема законског основа за задржавање у притвору", појашњено је Срни из Суда. 

Мјере забране које је предложило Тужилаштво укључују ограничавање кретања и боравка осумњиченог, забрану контакта са свједоцима и осумњиченима у предмету, те периодично јављање надлежном полицијском органу. 

Поступајући тужилац је оцијенио да су предложене мјере довољне да се осигура несметано вођење поступка. 

У случају непоштивања неке од предложених мјера забране може се покренути приједлог за одређивање мјере притвора. 

Ратни командант муслиманских снага у Сребреници Насер Орић ухапшен је 10. јуна у Швајцарској према потјерници коју је за њим расписала Србија за злочине почињене над Србима на подручју Сребренице. 

Орић је у петак специјалним летом из Швајцарске стигао у Сарајево, гдје га је преузела Гранична полиција БиХ. Са сарајевског аеродрома, уз јаке мјере обезбјеђења, пребачен је у Тужилаштво БиХ. Потом је пуштен на слободу.

Извор: Срна

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Серафим

29.06.2015 09:15

Цека се да продје двадесетогодисњница у Сребреници па да се све исполитизира јос горе него до сада, ато је пут ка вецој нетрпељивости, и нови вапај за српским зртвама јер нам власти БиХ сипају со на зиве српске ране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сеафиме

29.06.2015 09:46

Који си ти болесник.

Name

Неко из масе

29.06.2015 09:16

Има једна лијепа пјесмица Корни групе "Трла баба, лан, да јој прође дан.."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Докад

29.06.2015 10:00

Докад висе прасину у оци, па народ на овим просторима не зна за боље. Генерације сте задузили да буду робље европским моцницима ...Дадосте нас у робље, а ви се обогатите и јос нас дрзите у сталном страху од некога. Докле висе багро лоповска.

ОДГОВОРИТЕ