Ročište Oriću u Sudu BiH u 14:30 časova

U Sudu BiH danas u 14.30 časova biće održano ročište o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjera zabrane ratnom komandantu muslimanskih snaga u Srebrenici Naseru Oriću, saopšteno je iz Suda BiH.

Bosna i Hercegovina 29.06.2015 | 11:11
Ročište Oriću u Sudu BiH u 14:30 časova

Orić je u petak, 26. juna, pušten na slobodu na osnovu odluke postupajućeg tužioca. 

"Postupajući tužilac nije tražio pritvor za Orića. Kada su predložene mjere zabrane, onda nema zakonskog osnova za zadržavanje u pritvoru", pojašnjeno je Srni iz Suda. 

Mjere zabrane koje je predložilo Tužilaštvo uključuju ograničavanje kretanja i boravka osumnjičenog, zabranu kontakta sa svjedocima i osumnjičenima u predmetu, te periodično javljanje nadležnom policijskom organu. 

Postupajući tužilac je ocijenio da su predložene mjere dovoljne da se osigura nesmetano vođenje postupka. 

U slučaju nepoštivanja neke od predloženih mjera zabrane može se pokrenuti prijedlog za određivanje mjere pritvora. 

Ratni komandant muslimanskih snaga u Srebrenici Naser Orić uhapšen je 10. juna u Švajcarskoj prema potjernici koju je za njim raspisala Srbija za zločine počinjene nad Srbima na području Srebrenice. 

Orić je u petak specijalnim letom iz Švajcarske stigao u Sarajevo, gdje ga je preuzela Granična policija BiH. Sa sarajevskog aerodroma, uz jake mjere obezbjeđenja, prebačen je u Tužilaštvo BiH. Potom je pušten na slobodu.

Izvor: Srna

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Serafim

29.06.2015 09:15

Ceka se da prodje dvadesetogodisnjnica u Srebrenici pa da se sve ispolitizira jos gore nego do sada, ato je put ka vecoj netrpeljivosti, i novi vapaj za srpskim zrtvama jer nam vlasti BiH sipaju so na zive srpske rane.

ODGOVORITE
Name

Seafime

29.06.2015 09:46

Koji si ti bolesnik.

Name

Neko iz mase

29.06.2015 09:16

Ima jedna lijepa pjesmica Korni grupe "Trla baba, lan, da joj prođe dan.."

ODGOVORITE
Name

Dokad

29.06.2015 10:00

Dokad vise prasinu u oci, pa narod na ovim prostorima ne zna za bolje. Generacije ste zaduzili da budu roblje evropskim mocnicima ...Dadoste nas u roblje, a vi se obogatite i jos nas drzite u stalnom strahu od nekoga. Dokle vise bagro lopovska.

ODGOVORITE