Босић: Славећи Видовдан, показујемо жељу свог опстанка

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић, изјавио је данас у Брчком, које прославља Видовдан као своју крсну славу, да српски народ, славећи овај велики православни празник исказује жељу да остане на својим огњиштима и да живи у миру.

Република Српска 28.06.2015 | 18:13
Босић: Славећи Видовдан, показујемо жељу свог опстанка

"Вјерујем да је прошло вријеме конфликата и оружаних ратних сукоба. Нажалост, ми Срби нисмо увијек извлачили поуке из историје", рекао је Босић и додао да прослава Видовдана у Брчком има специфичну тежину.

Он је оцијенио да изручење ратног команданта Армије РБиХ за Сребреницу Насера Орића БиХ представља дио свеукупних активности дијела међународне заједнице да се настави са сатанизацијом српског народа.

Босић је истакао да се упорно игноришу захтјеви да се и починицима злочина над Србима у Сребреници изрекну заслужене казне.

"И даље је у дијелу свијета присутна пристрасност и подијељеност у погледу односа према жртвама у минулом рату и починиоцима злочина. Додуше, ни Република Српска није много учинила да се свијету предочи истина о страдању српског народа у БиХ, па ни у погледу инсистирања у тражењу да се процесуирају ратни злочини над Србима", рекао је Босић.

Босић је рекао да предложеном резолуцијом Велике Британије о Сребреници та држава настоји да унесе политичку нестабилност у БиХ.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Додано

28.06.2015 16:51

Нема повјерења господине Босицу медју народима нити се ради на томе да се успоставе поново нормални односи,а ко је зато крив,сигурно није медјународна заједница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

брцко

28.06.2015 16:55

Е свака цаст Боске нек си им се набројао овоме народу врло мудра изјава само то требас реци у институцијама гдје си повјерен, а не прицати овоме народу, а први пут се огласавас о овим темама. Да је оваку изјаву дао Милорад Додик вец би га Боске оптузио да је фактор нестабилности у региону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

градишка

28.06.2015 17:16

Па куда би ми ишли, мој Босићу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

србија

28.06.2015 17:47

Па у Србију.

Name

Сви исти!

28.06.2015 17:17

Какав борац за економски процват! Праве ријечи помирења упућује и брине да српски производи не поцну трунути на полицама у ФБиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС ХАРД ЦОРЕ

28.06.2015 17:18

Свака част предсједниче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

28.06.2015 17:18

Боске свака цаст за изказанку храбрости за ову изјаву. Нисам ти се надао, али те и разумијем јер сутра ваља на рапорт у Сарајево, а ти све ово реци и Бакиру и другима, па цемо имати повјерење у тебе за сада само преписан текст од Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

28.06.2015 17:20

Шта би са оном причом о јефтинијој тарифи м-тела.Гурај даље немој да то памтимо као јефтин политички спин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реално

28.06.2015 19:08

Господине Босицу управо сте изгубил 5% васи бираца због преписивања политике од познатог М.Додика.То дасмо хтијели неби гласали за вас вијерујте гласалиби за Додика који зна и да насмије народ својим будалестинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

постен

28.06.2015 19:22

ГС.Босицу коју ти дрзаву заступас БиХ ил Србију.?Засто да ти радис да било који градјанин БиХ буде изруцен другој дрзави ако ти као подпредсеник предсеницког дома зели градјана БиХ испоруцити другој дрзави.И даје Србин требага судити овдје као муслимане и хрвате.

ОДГОВОРИТЕ