Bosić: Slaveći Vidovdan, pokazujemo želju svog opstanka

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić, izjavio je danas u Brčkom, koje proslavlja Vidovdan kao svoju krsnu slavu, da srpski narod, slaveći ovaj veliki pravoslavni praznik iskazuje želju da ostane na svojim ognjištima i da živi u miru.

Republika Srpska 28.06.2015 | 18:13
Bosić: Slaveći Vidovdan, pokazujemo želju svog opstanka

"Vjerujem da je prošlo vrijeme konflikata i oružanih ratnih sukoba. Nažalost, mi Srbi nismo uvijek izvlačili pouke iz istorije", rekao je Bosić i dodao da proslava Vidovdana u Brčkom ima specifičnu težinu.

On je ocijenio da izručenje ratnog komandanta Armije RBiH za Srebrenicu Nasera Orića BiH predstavlja dio sveukupnih aktivnosti dijela međunarodne zajednice da se nastavi sa satanizacijom srpskog naroda.

Bosić je istakao da se uporno ignorišu zahtjevi da se i počinicima zločina nad Srbima u Srebrenici izreknu zaslužene kazne.

"I dalje je u dijelu svijeta prisutna pristrasnost i podijeljenost u pogledu odnosa prema žrtvama u minulom ratu i počiniocima zločina. Doduše, ni Republika Srpska nije mnogo učinila da se svijetu predoči istina o stradanju srpskog naroda u BiH, pa ni u pogledu insistiranja u traženju da se procesuiraju ratni zločini nad Srbima", rekao je Bosić.

Bosić je rekao da predloženom rezolucijom Velike Britanije o Srebrenici ta država nastoji da unese političku nestabilnost u BiH.

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Dodano

28.06.2015 16:51

Nema povjerenja gospodine Bosicu medju narodima niti se radi na tome da se uspostave ponovo normalni odnosi,a ko je zato kriv,sigurno nije medjunarodna zajednica.

ODGOVORITE
Name

brcko

28.06.2015 16:55

E svaka cast Boske nek si im se nabrojao ovome narodu vrlo mudra izjava samo to trebas reci u institucijama gdje si povjeren, a ne pricati ovome narodu, a prvi put se oglasavas o ovim temama. Da je ovaku izjavu dao Milorad Dodik vec bi ga Boske optuzio da je faktor nestabilnosti u regionu.

ODGOVORITE
Name

gradiška

28.06.2015 17:16

Pa kuda bi mi išli, moj Bosiću?

ODGOVORITE
Name

srbija

28.06.2015 17:47

Pa u Srbiju.

Name

Svi isti!

28.06.2015 17:17

Kakav borac za ekonomski procvat! Prave riječi pomirenja upućuje i brine da srpski proizvodi ne pocnu trunuti na policama u FBiH.

ODGOVORITE
Name

SDS HARD CORE

28.06.2015 17:18

Svaka čast predsjedniče!

ODGOVORITE
Name

bijeljina

28.06.2015 17:18

Boske svaka cast za izkazanku hrabrosti za ovu izjavu. Nisam ti se nadao, ali te i razumijem jer sutra valja na raport u Sarajevo, a ti sve ovo reci i Bakiru i drugima, pa cemo imati povjerenje u tebe za sada samo prepisan tekst od Dodika.

ODGOVORITE
Name

borg

28.06.2015 17:20

Šta bi sa onom pričom o jeftinijoj tarifi m-tela.Guraj dalje nemoj da to pamtimo kao jeftin politički spin.

ODGOVORITE
Name

realno

28.06.2015 19:08

Gospodine Bosicu upravo ste izgubil 5% vasi biraca zbog prepisivanja politike od poznatog M.Dodika.To dasmo htijeli nebi glasali za vas vijerujte glasalibi za Dodika koji zna i da nasmije narod svojim budalestinama.

ODGOVORITE
Name

posten

28.06.2015 19:22

GS.Bosicu koju ti drzavu zastupas BiH il Srbiju.?Zasto da ti radis da bilo koji gradjanin BiH bude izrucen drugoj drzavi ako ti kao podpredsenik predsenickog doma zeli gradjana BiH isporuciti drugoj drzavi.I daje Srbin trebaga suditi ovdje kao muslimane i hrvate.

ODGOVORITE