Зашто је Нокиа 3210 најбољи мобилни телефон свих времена?

Компанија Нокиа је најавила свој повратак на тржиште мобилних телефона. Фински гигант, који је некада био највећи произвођач мобилних на свету, постигао је договор с Мицрософтом и најавио да ће поново почети да производи мобилне телефоне 2016. године.

Информационе технологије 24.06.2015 | 08:43
Зашто је Нокиа 3210 најбољи мобилни телефон свих времена?

Мицрософт је купио Нокијин одсек за мобилне телефоне за 5,44 милијарди евра 2013. године након што је финска компанија забележила пад продаје, што су узроковали Апплеови уређаји. Међутим, председник Мицрософта Рајеев Сури је рекао да ће се Нокиа вратити на тржиште мобилних, а након те изјаве су многи осетили носталгију па су се присетили сјајне Нокие 3210 и онога због чега су је волели.

Дуготрајна батерија

Батерија Апплеовог иПхонеа у просеку траје мање од једног дана, а Самсунгов Галаxy С6 није ништа бољи. Међутим, батерија Нокије 3210 могла је трајати и по седам дана, па чак и дуже у зависности од коришћења.

Није се кварила

Чест квар данашњих мобилних телефона је пуцање екрана, али се то Нокији 3210 није догађало. Овај уређај је био тежак 135 грама, а многи су се шалили и говорили да би могла да "преживи" земљотрес и атомску бомбу, а вероватно и обоје у комбинацији.

Ако би Нокиа 3210 испала на под, спао би јој задњи поклопац, батерија би јој испала и то би било све. Када би власник вратио све на своје место, мобилни би поново радио савршено. Било је и шала да би пре бетон пукао неко Нокиа.

Наследник модела 3210 била је Нокиа 3310, али је била једнако квалитетна, готово неуништива.

Различите боје маске

Нокиа 3210 је била изузетно популарна и доступна у неколико боја, а било је могуће купити и маске направљене на различите теме.

Сећате ли се игре "Снаке"?

Популарна игра "Снаке" била је итекако "заразна". Данас имамо много модерније игре, али "Снаке" се не заборавља.

Занимљиво, Нокију 3210 је још увек могуће купити путем онлине огласа.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар