СЛ - завршни турнир: Срби разбили Амере!

Српски ватерполисти убедљивом победом над Сједињеним Државама са 13:7 започели су учешће на завршном турниру Светске лиге у Бергаму.

Остали спортови 23.06.2015 | 21:40
СЛ - завршни турнир: Срби разбили Амере!

Изабраници Дејана Савића бране титулу у том такмичењу, а ове године је у њему већи улог, пошто победник иде на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Најбољи у тиму Србије били су Филип Филиповић и Душко Пијетловић са по три гола, док је Андрија Прлаиновић додао два.

Српски ватерполисти су одлично почели меч, били су врло ефикасни, па су после прве четвртине имали предност од три гола (6:3). Победник утакмице практично је решен већ на старту друге деонице, пошто је Србија головима Филиповића и Стефана Митровића побегла на пет голова предности.

Србија је потом наставила да решета гол САД, ређали су се голови Филиповића, Митровића, Душка Пијетловића, Душана Мандића, Милоша Ћука, па је стигла и до девет голова разлике (12:3).

Американцима у тим моментима ништа није полазило за руком. Од резултата 4:3 за Србију у првој четвртини нису успели да постигну гол све до последњег минута треће деонице када је мрежу Гојка Пијетловића затресао Алекс Бовен. До краја меча ватерполисти САД су једино успели да ублаже пораз.

Србија у другом колу у среду од 20 часова игра са Италијом.

Коментари / 0

Оставите коментар