SL - završni turnir: Srbi razbili Amere!

Srpski vaterpolisti ubedljivom pobedom nad Sjedinjenim Državama sa 13:7 započeli su učešće na završnom turniru Svetske lige u Bergamu.

Ostali sportovi 23.06.2015 | 21:40
SL - završni turnir: Srbi razbili Amere!

Izabranici Dejana Savića brane titulu u tom takmičenju, a ove godine je u njemu veći ulog, pošto pobednik ide na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Najbolji u timu Srbije bili su Filip Filipović i Duško Pijetlović sa po tri gola, dok je Andrija Prlainović dodao dva.

Srpski vaterpolisti su odlično počeli meč, bili su vrlo efikasni, pa su posle prve četvrtine imali prednost od tri gola (6:3). Pobednik utakmice praktično je rešen već na startu druge deonice, pošto je Srbija golovima Filipovića i Stefana Mitrovića pobegla na pet golova prednosti.

Srbija je potom nastavila da rešeta gol SAD, ređali su se golovi Filipovića, Mitrovića, Duška Pijetlovića, Dušana Mandića, Miloša Ćuka, pa je stigla i do devet golova razlike (12:3).

Amerikancima u tim momentima ništa nije polazilo za rukom. Od rezultata 4:3 za Srbiju u prvoj četvrtini nisu uspeli da postignu gol sve do poslednjeg minuta treće deonice kada je mrežu Gojka Pijetlovića zatresao Aleks Boven. Do kraja meča vaterpolisti SAD su jedino uspeli da ublaže poraz.

Srbija u drugom kolu u sredu od 20 časova igra sa Italijom.

Komentari / 0

Ostavite komentar