Амел Ћурић је побједник X Фактора

Бх. пјевач Амел Ћурић побједник је овогодишњег X Фацтора након што је у финалу побиједио представника Македоније Бобија Мојсовског.

Забава 22.06.2015 | 08:43
Амел Ћурић је побједник X Фактора

Свој пут у X Фацтору Амел је почео и завршио пјесмом од Бијелог Дугмета ""Да те богдо не волим".

Након ове пјесме, Амел је бивао све бољи и бољи и још једном показао да није без разлога побједио још прије 12 година у схоwу ОБН Мусиц Талентс.

Амел Ћурић је рођен 7. аугуста 1980. у Грачаници. Музиком се почео бавити са осам година. Интерес за музику у дјетињству итекако ће одредити његов животни пут и школовање. Родитељи су га уписали у основну музичку школу, али је рат прекинуо његово школовање. Акорде је учио у подруму да би касније почео свирати и у бендовима.

Шира бх. публика га је упознала након што се пријавио на први бх. реалитy схоw ОБН Мусиц Талентс чије је финале одржано 14. децембра 2003. у сарајевској Зетри. У веома јакој конкуренцији коју су чинили Енвер Лугавић Кице из Бановића, Јелена Милушић из Мостара и Суана Мухибић из Коњица. Ипак, на крају је Амел био тај који је имао највише разлога за задовољство.

Три године касније, Амел је издао и свој први студијски албум "Урнебес". На албуму се налазила и пјесма Нермина Пушкара "Моја дјевојка" која је била номинована за бх. музичку награду "Даворин 2005" за пјесму године.

Ипак, његов невјероватан глас и талент нису били попраћени довољним успјехом те се одлучио на нови корак у својој каријери који ће се итекако показати исправним те се пријавио на X Фацтор. И сам је признао да жели да га упозна цијела регија, а то је урадио већ са првом пјесмом.Током овог такмичења био је најконстантнији пјевач те је пролазио без много критика уз ријечи хвале. Држао се углавном пјесама регионалних пјевача што је била добитна комбинација.

клиx.ба

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Искрено

22.06.2015 06:57

Браво Амеле освјетлао си образ БиХ на овом регионалном такмицењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

22.06.2015 07:11

Кад год се неко од босњака пријави на неко такмицење у Србији, они једва доцекају да гласају као да је то нека побједа Босњака над Србима... то се организују одласци, газде купују допуне, дијаспора се сломи гласајуци... тако да углавном побједе, а њихова побједа нема везе са квалитетом. Кад се сјетим обог сељака Бабајица сто се испроваљивао... гдје је сад? Нема га нигдје јер не посједује никакакв квалитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.ис

22.06.2015 07:46

Из тебе говори само цинизам. Умјесто да цеститас ти писес глупе коментаре.

Name

ре лс

22.06.2015 08:02

Имас такмицења гдје се гледа како пјева/пева музику, а имас и такмицења гдје није битно како пјева/пева вец како изгледа. Гледаоци првоспоменутих такмицења здусно навијају, а гледаоци других такмицења здусно гледају хоце ли ста искоцити из уских хаљиница... ти лс настави гледати деколтее а ми цемо узивати у лијепим баладама сто лијепо одгојени пјеваци/певаци на такмицењима типа X фацтора наступају. Разлика у менталном склопу првих и ових других такмицења је као разлика измедју црног и бијелог (ово сам овако написао јер свако друго поредјење мислим да би ти било нејасно)... Цеститке свим уцесницима X фацтора и да сви наставе овим путем, да изграде каријере и остваре своје снове. Мени је искрено (иако сам из БХ) био фаворит Боби, али Амел је фудбалским рјецником "рутински" одрадио X фацтор... Срецно свима.

Name

Логика

22.06.2015 10:55

У праву си и подржавам те. Ова такмичења требају увести национални кључ и да нема прегласавања..

Name

Ис

23.06.2015 10:37

Ко год казе да нисам у праву лазе сам себе. Цитас ли текстове који прате ове догадјаје на Авазу или Кликсу? Јеси ли процитао наслове типа " Троје представника БиХ просло у други круг" , "Наси такмицари бриљирали" и сл?? Јеси ли мозда процитао коментаре испод тих текстова у којима се казе " показите агресору ста је босански инат" " узмите паре србијанцима".... Јеси ли цитао текст о оном приватнику из Грацанице сто је подијелио свим радницима по 5 км допуне да гласају за Амела? О цему прицас ти какав цинизам и мрзња?? Па аваз се сломи хвалеци "НАСУ МАЦУ ДИСКРЕЦИЈУ". То је класицан примјер босњацког комплекса и зеље да они буду у нецему бољи од Срба.. Једино сте ви правили доцеке побједницима Звјезда Гранда и осталих слицних такмицења.

Name

Само храбро

22.06.2015 07:21

Е баш се Амел за Босну такмичио. Него, надам се да Амел неће напустити такмичења овог типа и да ћемо га идуће сезоне гледати у пинковим звездицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лептир630

22.06.2015 08:51

Браво амеле, имас најЈЕФИНИЈИ имаге. Са том брадицом и наусницом изгледас као јефтини пјевац народне музике...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозе бити само један

22.06.2015 11:23

Сазнао сам из поузданих извора да Амел идуце године наступа у Хаyатовцима и да су му сансе да побједи и на овом талент схоw-у велике. Подрзимо Амела да побједи у свим талент схоw-има у регији. Амел до коначне побједе!!

ОДГОВОРИТЕ