Amel Ćurić je pobjednik X Faktora

Bh. pjevač Amel Ćurić pobjednik je ovogodišnjeg X Factora nakon što je u finalu pobijedio predstavnika Makedonije Bobija Mojsovskog.

Zabava 22.06.2015 | 08:43
Amel Ćurić je pobjednik X Faktora

Svoj put u X Factoru Amel je počeo i završio pjesmom od Bijelog Dugmeta ""Da te bogdo ne volim".

Nakon ove pjesme, Amel je bivao sve bolji i bolji i još jednom pokazao da nije bez razloga pobjedio još prije 12 godina u showu OBN Music Talents.

Amel Ćurić je rođen 7. augusta 1980. u Gračanici. Muzikom se počeo baviti sa osam godina. Interes za muziku u djetinjstvu itekako će odrediti njegov životni put i školovanje. Roditelji su ga upisali u osnovnu muzičku školu, ali je rat prekinuo njegovo školovanje. Akorde je učio u podrumu da bi kasnije počeo svirati i u bendovima.

Šira bh. publika ga je upoznala nakon što se prijavio na prvi bh. reality show OBN Music Talents čije je finale održano 14. decembra 2003. u sarajevskoj Zetri. U veoma jakoj konkurenciji koju su činili Enver Lugavić Kice iz Banovića, Jelena Milušić iz Mostara i Suana Muhibić iz Konjica. Ipak, na kraju je Amel bio taj koji je imao najviše razloga za zadovoljstvo.

Tri godine kasnije, Amel je izdao i svoj prvi studijski album "Urnebes". Na albumu se nalazila i pjesma Nermina Puškara "Moja djevojka" koja je bila nominovana za bh. muzičku nagradu "Davorin 2005" za pjesmu godine.

Ipak, njegov nevjerovatan glas i talent nisu bili popraćeni dovoljnim uspjehom te se odlučio na novi korak u svojoj karijeri koji će se itekako pokazati ispravnim te se prijavio na X Factor. I sam je priznao da želi da ga upozna cijela regija, a to je uradio već sa prvom pjesmom.Tokom ovog takmičenja bio je najkonstantniji pjevač te je prolazio bez mnogo kritika uz riječi hvale. Držao se uglavnom pjesama regionalnih pjevača što je bila dobitna kombinacija.

klix.ba

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Iskreno

22.06.2015 06:57

Bravo Amele osvjetlao si obraz BiH na ovom regionalnom takmicenju.

ODGOVORITE
Name

Is

22.06.2015 07:11

Kad god se neko od bosnjaka prijavi na neko takmicenje u Srbiji, oni jedva docekaju da glasaju kao da je to neka pobjeda Bosnjaka nad Srbima... to se organizuju odlasci, gazde kupuju dopune, dijaspora se slomi glasajuci... tako da uglavnom pobjede, a njihova pobjeda nema veze sa kvalitetom. Kad se sjetim obog seljaka Babajica sto se isprovaljivao... gdje je sad? Nema ga nigdje jer ne posjeduje nikakakv kvalitet.

ODGOVORITE
Name

Re.is

22.06.2015 07:46

Iz tebe govori samo cinizam. Umjesto da cestitas ti pises glupe komentare.

Name

re ls

22.06.2015 08:02

Imas takmicenja gdje se gleda kako pjeva/peva muziku, a imas i takmicenja gdje nije bitno kako pjeva/peva vec kako izgleda. Gledaoci prvospomenutih takmicenja zdusno navijaju, a gledaoci drugih takmicenja zdusno gledaju hoce li sta iskociti iz uskih haljinica... ti ls nastavi gledati dekoltee a mi cemo uzivati u lijepim baladama sto lijepo odgojeni pjevaci/pevaci na takmicenjima tipa X factora nastupaju. Razlika u mentalnom sklopu prvih i ovih drugih takmicenja je kao razlika izmedju crnog i bijelog (ovo sam ovako napisao jer svako drugo poredjenje mislim da bi ti bilo nejasno)... Cestitke svim ucesnicima X factora i da svi nastave ovim putem, da izgrade karijere i ostvare svoje snove. Meni je iskreno (iako sam iz BH) bio favorit Bobi, ali Amel je fudbalskim rjecnikom "rutinski" odradio X factor... Srecno svima.

Name

Logika

22.06.2015 10:55

U pravu si i podržavam te. Ova takmičenja trebaju uvesti nacionalni ključ i da nema preglasavanja..

Name

Is

23.06.2015 10:37

Ko god kaze da nisam u pravu laze sam sebe. Citas li tekstove koji prate ove dogadjaje na Avazu ili Kliksu? Jesi li procitao naslove tipa " Troje predstavnika BiH proslo u drugi krug" , "Nasi takmicari briljirali" i sl?? Jesi li mozda procitao komentare ispod tih tekstova u kojima se kaze " pokazite agresoru sta je bosanski inat" " uzmite pare srbijancima".... Jesi li citao tekst o onom privatniku iz Gracanice sto je podijelio svim radnicima po 5 km dopune da glasaju za Amela? O cemu pricas ti kakav cinizam i mrznja?? Pa avaz se slomi hvaleci "NASU MACU DISKRECIJU". To je klasican primjer bosnjackog kompleksa i zelje da oni budu u necemu bolji od Srba.. Jedino ste vi pravili doceke pobjednicima Zvjezda Granda i ostalih slicnih takmicenja.

Name

Samo hrabro

22.06.2015 07:21

E baš se Amel za Bosnu takmičio. Nego, nadam se da Amel neće napustiti takmičenja ovog tipa i da ćemo ga iduće sezone gledati u pinkovim zvezdicama.

ODGOVORITE
Name

leptir630

22.06.2015 08:51

Bravo amele, imas najJEFINIJI image. Sa tom bradicom i nausnicom izgledas kao jeftini pjevac narodne muzike...

ODGOVORITE
Name

Moze biti samo jedan

22.06.2015 11:23

Saznao sam iz pouzdanih izvora da Amel iduce godine nastupa u Hayatovcima i da su mu sanse da pobjedi i na ovom talent show-u velike. Podrzimo Amela da pobjedi u svim talent show-ima u regiji. Amel do konačne pobjede!!

ODGOVORITE