Ко стоји иза директора СИПЕ Горана Зупца?

У Тужилаштву БиХ запримљено је чак седам кривичних пријава против директора СИПЕ Горана Зупца, који је и првостепеном пресудом осуђен на условну казну затвора у трајању једне године.

Босна и Херцеговина 18.06.2015 | 12:11
Ко стоји иза директора СИПЕ Горана Зупца?

Како је потврђено БН, више тужилаца је ангажовано у предметима против Зубца, који су у различитим фазама кривичног поступка. Пет предмета је у фази подузимања истражних радњи и разматрања кривичних пријава, а два су у фази истраге.

Међутим, то није довољно да Зубац буде разријешен с функције директора СИПЕ, јер на том мјесту, како се тврди, опструише активности на расвјетљавању афера у које су умијешане крупне рибе, посебно оне из врха СНСД.

То најбоље илуструје јучерашњи покушај да у Савјету министара не буде одбијена жалба Зубца на одлуку министра безбједности о ускраћивању права приступа тајним подацима . Да се овај случај ријеши спријечили су министри ХДЗ Вјекослав Беванда и Марина Пендеш, као да је у питању била заштита хрватског националног интереса.

Беванда и Пендешева су најавили да неће бити против одбијања жалбе Горана Зубца, па је та тачка повучена до следеће сједнице Савјета министара.

То није никакво изненадјење, ако се има у виду да ХДЗ и СНСД, који није у власти на нивоу БиХ, имају партнерске односе.

Зубац је на мјесто директора СИПЕ дошао 2012.г. по, како се тврдило, препоруци захумско-херцеговачког владике Григорија и Милорада Додика.

Иако нису у власти на нивоу БиХ, СНСД на разне начине покушава да Зубца остави на том мјесту што дуже.
Зубац у јавности важи за "чувара" оних крупних риба, које се доводе у везу с више корупционашких афера почињених у БиХ.

Тако и Независни одбор, на чијем је челу Жико Крунић, директор "Рудника и термоелектране Угљевик", више од годину дана опструише рад тог тијела и то све с намјером да Горан Зубац се задржи што дуже на мјесту директора СИПЕ.

Тиме Крунић (СНСД) штити и себе да остане на челу Руднка и термоелектране у Угљевику, чије мјесто од СНСД у Српској тражи ДНС Марка Павића.

БН ТВ

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

Лакташи

18.06.2015 10:17

Нас баја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

18.06.2015 10:19

Зубац је додикова десна рука у Сарајеву.Одолијева али пасце ускоро а онда слиједи прави пад криминалног СНСД-а!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојана

18.06.2015 12:25

Па градјани цекују пад овог Зубца ал никако. Ста цекају Босиц и Тадиц , не размијем. У Новом Граду сви се цуде сто не узимамо СИПУ висе, и сто не крецемо с истрагама. Босицу ради несто. Крајина је љута.

Name

днк

19.06.2015 23:00

Бојана, постоји процедура.Још увијек га штити Жико Крунић-предсједник независног одбора за смјене из хдз-а.Иначе би давно био смијењен али ускоро ће и јегова смјена па ће онда на ред Зубац!једноставно тако налажу прописи.

Name

333

18.06.2015 10:22

Док је ХДЗ у Вијецу министара ниста од раствјетљавања афера.Стари пајдаси СНСД сто се овом одлуком и потврдило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зубати

18.06.2015 10:23

Зубатог стите све крупне рибе, почевши од милокрада, дон човића, риђобрадог, сељака из гусиња, итд., јер знају шта их чека ако он проговори коме је све услуге чинио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Краљ Бакир

18.06.2015 15:03

Све ми се цини да на крају испаде Бакир најпостенији политицар на овом простору. Надам се да ми се само цини.

Name

Кос

18.06.2015 21:47

Бакир јесте један од најпостенији,а то је зато јер му се бабо Алија накрао довољно за пар кољена,умро а да није осудјен и ујео вук магарца.

Name

Зене политицара у бих

18.06.2015 10:25

Укратко и јасно стите га исти они које би он требао да приведе пред лице правде а није их привео ,то су политицари у БиХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

18.06.2015 10:30

Политика као и иза свих осталих циновника у овој земљи.Бољи су кадрови именовани 1945 од стране партизана него сто их сад именују политицки кланови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Краљ

18.06.2015 10:31

Паметном доста. Исто ово тв1 из Сарајева је истразивала јос поцетком године и објавила али неком оцигледно непасе па се цути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српко

18.06.2015 10:48

Зубац смета само зато сто је Србин! Хајка на њега је поцела када је Сипа ухапсила Мехмедовица! Жалосно је сто се то не памти али ми Срби се дијелимо до бескраја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран ЈСО

18.06.2015 11:25

Србин који је највише Срба похапсио! Он и Средоје Новић! Каква је мајка њих родила?

Name

марко самардзиц

18.06.2015 11:00

Постењацина???

ОДГОВОРИТЕ
Name

браиндамагед

18.06.2015 11:01

Додик Цовиц и Бакир узурпацијом свих полуга власти и утицајем на судску власт дрзе народе и градјане ове земље као таоце своје прљаве савјести и криминалне прослости и у страху од одговорности за сав поцињени криминал су спремни на све па цак и да изазову неке нове сукобе само да би се спасили одговорности и сацували украдену имовину, назалост у редовима свих народа има довољан број фукаре која је спремна да изазове неке веце инциденте и неуком народу приказе то као разлог за оправдавање неких сукоба вецих размјера, поготовоо сто такве фукаре има и у медјународним круговима сто моземо видјети из скорасњих перипетија и политицарења са рзолуцијом о Сребреници, Орицем и отварањем старих рана и ударање по најосјетљивијим емоцијама народа које су ове насе политиканске горе наведене кабадахије објеруцке прихватиле и у којима се једино и сналазе јер ни за какву позитивну акцију у интересу бољитка сопствених градјана било које нације нису способни! Надати је се да има јос увијек довољан број трезвених и нормалних и да их овај политикански сљам није све отерао по бијелом свијету и ако су за то мајстори и то им се мора признати, да спријецимо зло које се замисља по неким болесним умовима и које би одговарало само криминалним политицарима, фукари и осталој нерадницкој багри. Поздрав за све нормалне и толерантне људе из свих народа и истовремено порука: отворите цетвере оци и препознајите обрасце из прослости и не дозволимо да нас битанге и фукаре одведу у јос једну несрецу, не надјте се превисе у МЗ то ми морамо сами а добонамјерни из њихових редова могу нам само помоци у томе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

18.06.2015 11:07

Према препоруци надлежних суздржавам се од коментара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Акабиба

18.06.2015 11:22

Доци це и тај дан кад се неце гледат само политицки него на велико затварање великих риба Санадер је заврсио у Цузи а у БиХ има на десетине Санадера само кад крене па и птице на грани знају о којима је ријеци али од Сипе неце кренут ако бас тај Еу посланик или вец како се зове мора еу полицију довест и у року 48сати све похапсит без гледајуци ко је које нације али само велике политицаре јер риба смрди с главе а не репа,јер ово ста се ради у БиХ нема нигдје мозда негдје у Африци али јесмо ли ми толико назадали ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

18.06.2015 12:06

Сјецам се да СИПА "није стигла"провјерити податке Фахрудина Радонцица који је и поред тога постављен за министра (не)сигурности.Испоставило се да је Радонциц матурирао у Вуцитрну,Косово,посто није могао да заврси трговацку сколу која траје три године(похадјао је ту сколу цак пет година!).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чекајући Олафа

18.06.2015 12:26

Ништа без ОЛАФ-а..

ОДГОВОРИТЕ
Name

труба

18.06.2015 12:48

Бојана из Новог Града, сједи, један! Поправни у Охриду

ОДГОВОРИТЕ
Name

лудило

18.06.2015 12:48

Битно је да је ухапсен инспектор за 950КМ мита ,те да је то спектакуларно хапсење велика дуго спремана акција.А Радисиц им хода без проблема,као не знају гдје је,а Радисица мали милион.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гого

18.06.2015 12:51

Тома Миросавића, Ранка Вуковића, Лујића, Анднана или неког сличног за директора СИПА! То су "прави" људи. Они ће похапсити багру! СДС напријед са нашим кадровима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

У дилеми

18.06.2015 13:07

Не знам да ли да се висе цудим овима сто велицају бају или овима сто мисле да би Босиц и Тадиц несто знали урадити када би им власт пала у крило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

18.06.2015 13:09

Ова дрзава треба да нестане.Ако це је водити владике лопови,политицари криминалци и судије да на све то змуре нека сутра нестане...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

18.06.2015 13:41

Само у овако (не)уредјеној дрзави неко ко је правомоцјно осудјен мозе бити на једном од најзнацајнијих мјеста сигурности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Раде

18.06.2015 14:14

Није осуђен правомоћно како ти кажеш. Слиједи поступак пред Апелационим судом БиХ.Да би коментарислали морамо бити упознати са случајем, јели тако Раде.

Name

Требиње

18.06.2015 19:15

За ово је одговоран СзП који сада чини власт на нивоу БиХ а не чини ништа да се дотична осуђена персона склони са функције јер је кадар СНСД и пошаље гдје му је мјесто. Босићу вријеме ти је да кренеш коначно у рашчишћавање криминалаца као што си обећао вријеме пролази а ништа конкретно по овом питању нисте урадили. Чак вам је и Шкрбић дао оставку и чини ми се да је то све санкције које ће добити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

18.06.2015 19:20

Сви мафијаси свих националности у БХ њега стите па нека народ види како се они тале,а ти глупи народе пуске и нозеве па се кољите и нека мафијаси и даље зарадјују милионе на насој несреци.Насер Ориц који је милионер, који из БГ није излазио, који је сверцовао цак и брасно свом народу у Сребреници да не говорим које је паре укро сверцујуци цигаре,кафу и остало,који је издао тај народ у Сребреници сад он сере како је тамо направљен покољ,како је народ јео грање и то грање им је надјено у цријевима! Па то само будалетина неписмена мозе реци.Сад нека Санела из Лондона сере и као брани она гола и избацених сиса зртве Сребренице.Опаметите се висе људи и прогледајте да са вама манипулису и млате милионе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОНДОР

19.06.2015 00:26

СИПА И СТРАНАЦКИ ПОСТАВЉЕН ЗУБАЦ РАДЕ У ИНТЕРЕСУ ТЈ ЗАСТИТИ ОВИХ КОРУМПИРАНИХ ПОЛИТИЦАРА КАО И КРИМИНАЛАЦА КАО СТО ЈЕ БАЊАЛУЦКИ ПЕНЗИОНИСАНИ ПОЛИЦАЈАЦ КОЈИ ЈЕ НА ПОДРУЦЈУ Б.ЛУКЕ, ПОСТО НИГДЈЕ СА ПОДРУЦЈА БАЊАЛУЦКЕ ОПСТИНЕ НЕ СМИЈЕ ОТИЦИ, ОТЕО НА ДЕСЕТИНЕ КУЦА И СТАНОВА УЗ ПОМОЦ АДВОКАТА И СУДИЈЕ.ОВОГА ГАДА СТИТЕ И МУП РС,СПЕЦИЈАЛНИ СУД НА ЦЕЛУ СА ИЛИЦЕМ И ЉУДИ ИЗ ВРХА НАЈКОРУМПИРАНИЈЕ ТВОРЕВИНЕ НА СВИЈЕТУ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињац

19.06.2015 17:41

Дајте му шта хоће,само га не враћајте у Требиње.Зна он зашто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кристина

20.06.2015 07:39

О каквом се ради доказује И бројност пријава које суд поднесене тузиластву, Лујиц је за њега мега директор....

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

20.06.2015 08:05

Стоји Горан Зубац лично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лудило

20.06.2015 08:36

Народе памет у главу ЛОПОВЕ ТРЕБА ПОХАПСИТИ И ОДУЗЕТИ ИМ ИМОВИНУ. Не насједајте прицама национализма, они тако лаксе долазе до капитала кад народ задеверају са национализмом, они у тал све марифетлуке обављају. Доста је било заглупљивања и манипулација са народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

билеца

20.06.2015 11:07

Ово је највеци криминалац који се крије испод полицијске знацке.

ОДГОВОРИТЕ