Ko stoji iza direktora SIPE Gorana Zupca?

U Tužilaštvu BiH zaprimljeno je čak sedam krivičnih prijava protiv direktora SIPE Gorana Zupca, koji je i prvostepenom presudom osuđen na uslovnu kaznu zatvora u trajanju jedne godine.

Bosna i Hercegovina 18.06.2015 | 12:11
Ko stoji iza direktora SIPE Gorana Zupca?

Kako je potvrđeno BN, više tužilaca je angažovano u predmetima protiv Zubca, koji su u različitim fazama krivičnog postupka. Pet predmeta je u fazi poduzimanja istražnih radnji i razmatranja krivičnih prijava, a dva su u fazi istrage.

Međutim, to nije dovoljno da Zubac bude razriješen s funkcije direktora SIPE, jer na tom mjestu, kako se tvrdi, opstruiše aktivnosti na rasvjetljavanju afera u koje su umiješane krupne ribe, posebno one iz vrha SNSD.

To najbolje ilustruje jučerašnji pokušaj da u Savjetu ministara ne bude odbijena žalba Zubca na odluku ministra bezbjednosti o uskraćivanju prava pristupa tajnim podacima . Da se ovaj slučaj riješi spriječili su ministri HDZ Vjekoslav Bevanda i Marina Pendeš, kao da je u pitanju bila zaštita hrvatskog nacionalnog interesa.

Bevanda i Pendeševa su najavili da neće biti protiv odbijanja žalbe Gorana Zubca, pa je ta tačka povučena do sledeće sjednice Savjeta ministara.

To nije nikakvo iznenadjenje, ako se ima u vidu da HDZ i SNSD, koji nije u vlasti na nivou BiH, imaju partnerske odnose.

Zubac je na mjesto direktora SIPE došao 2012.g. po, kako se tvrdilo, preporuci zahumsko-hercegovačkog vladike Grigorija i Milorada Dodika.

Iako nisu u vlasti na nivou BiH, SNSD na razne načine pokušava da Zubca ostavi na tom mjestu što duže.
Zubac u javnosti važi za "čuvara" onih krupnih riba, koje se dovode u vezu s više korupcionaških afera počinjenih u BiH.

Tako i Nezavisni odbor, na čijem je čelu Žiko Krunić, direktor "Rudnika i termoelektrane Ugljevik", više od godinu dana opstruiše rad tog tijela i to sve s namjerom da Goran Zubac se zadrži što duže na mjestu direktora SIPE.

Time Krunić (SNSD) štiti i sebe da ostane na čelu Rudnka i termoelektrane u Ugljeviku, čije mjesto od SNSD u Srpskoj traži DNS Marka Pavića.

BN TV

Komentari / 34

Ostavite komentar
Name

Laktaši

18.06.2015 10:17

Nas baja!

ODGOVORITE
Name

dnk

18.06.2015 10:19

Zubac je dodikova desna ruka u Sarajevu.Odolijeva ali pasce uskoro a onda slijedi pravi pad kriminalnog SNSD-a!

ODGOVORITE
Name

Bojana

18.06.2015 12:25

Pa gradjani cekuju pad ovog Zubca al nikako. Sta cekaju Bosic i Tadic , ne razmijem. U Novom Gradu svi se cude sto ne uzimamo SIPU vise, i sto ne krecemo s istragama. Bosicu radi nesto. Krajina je ljuta.

Name

dnk

19.06.2015 23:00

Bojana, postoji procedura.Još uvijek ga štiti Žiko Krunić-predsjednik nezavisnog odbora za smjene iz hdz-a.Inače bi davno bio smijenjen ali uskoro će i jegova smjena pa će onda na red Zubac!jednostavno tako nalažu propisi.

Name

333

18.06.2015 10:22

Dok je HDZ u Vijecu ministara nista od rastvjetljavanja afera.Stari pajdasi SNSD sto se ovom odlukom i potvrdilo.

ODGOVORITE
Name

zubati

18.06.2015 10:23

Zubatog stite sve krupne ribe, počevši od milokrada, don čovića, riđobradog, seljaka iz gusinja, itd., jer znaju šta ih čeka ako on progovori kome je sve usluge činio.

ODGOVORITE
Name

Kralj Bakir

18.06.2015 15:03

Sve mi se cini da na kraju ispade Bakir najposteniji politicar na ovom prostoru. Nadam se da mi se samo cini.

Name

Kos

18.06.2015 21:47

Bakir jeste jedan od najposteniji,a to je zato jer mu se babo Alija nakrao dovoljno za par koljena,umro a da nije osudjen i ujeo vuk magarca.

Name

Zene politicara u bih

18.06.2015 10:25

Ukratko i jasno stite ga isti oni koje bi on trebao da privede pred lice pravde a nije ih priveo ,to su politicari u BiH!

ODGOVORITE
Name

Osvit

18.06.2015 10:30

Politika kao i iza svih ostalih cinovnika u ovoj zemlji.Bolji su kadrovi imenovani 1945 od strane partizana nego sto ih sad imenuju politicki klanovi.

ODGOVORITE
Name

Kralj

18.06.2015 10:31

Pametnom dosta. Isto ovo tv1 iz Sarajeva je istrazivala jos pocetkom godine i objavila ali nekom ocigledno nepase pa se cuti.

ODGOVORITE
Name

Srpko

18.06.2015 10:48

Zubac smeta samo zato sto je Srbin! Hajka na njega je pocela kada je Sipa uhapsila Mehmedovica! Žalosno je sto se to ne pamti ali mi Srbi se dijelimo do beskraja.

ODGOVORITE
Name

Veteran JSO

18.06.2015 11:25

Srbin koji je najviše Srba pohapsio! On i Sredoje Nović! Kakva je majka njih rodila?

Name

marko samardzic

18.06.2015 11:00

Postenjacina???

ODGOVORITE
Name

braindamaged

18.06.2015 11:01

Dodik Covic i Bakir uzurpacijom svih poluga vlasti i uticajem na sudsku vlast drze narode i gradjane ove zemlje kao taoce svoje prljave savjesti i kriminalne proslosti i u strahu od odgovornosti za sav pocinjeni kriminal su spremni na sve pa cak i da izazovu neke nove sukobe samo da bi se spasili odgovornosti i sacuvali ukradenu imovinu, nazalost u redovima svih naroda ima dovoljan broj fukare koja je spremna da izazove neke vece incidente i neukom narodu prikaze to kao razlog za opravdavanje nekih sukoba vecih razmjera, pogotovoo sto takve fukare ima i u medjunarodnim krugovima sto mozemo vidjeti iz skorasnjih peripetija i politicarenja sa rzolucijom o Srebrenici, Oricem i otvaranjem starih rana i udaranje po najosjetljivijim emocijama naroda koje su ove nase politikanske gore navedene kabadahije objerucke prihvatile i u kojima se jedino i snalaze jer ni za kakvu pozitivnu akciju u interesu boljitka sopstvenih gradjana bilo koje nacije nisu sposobni! Nadati je se da ima jos uvijek dovoljan broj trezvenih i normalnih i da ih ovaj politikanski sljam nije sve oterao po bijelom svijetu i ako su za to majstori i to im se mora priznati, da sprijecimo zlo koje se zamislja po nekim bolesnim umovima i koje bi odgovaralo samo kriminalnim politicarima, fukari i ostaloj neradnickoj bagri. Pozdrav za sve normalne i tolerantne ljude iz svih naroda i istovremeno poruka: otvorite cetvere oci i prepoznajite obrasce iz proslosti i ne dozvolimo da nas bitange i fukare odvedu u jos jednu nesrecu, ne nadjte se previse u MZ to mi moramo sami a dobonamjerni iz njihovih redova mogu nam samo pomoci u tome!

ODGOVORITE
Name

Miki

18.06.2015 11:07

Prema preporuci nadležnih suzdržavam se od komentara.

ODGOVORITE
Name

Akabiba

18.06.2015 11:22

Doci ce i taj dan kad se nece gledat samo politicki nego na veliko zatvaranje velikih riba Sanader je zavrsio u Cuzi a u BiH ima na desetine Sanadera samo kad krene pa i ptice na grani znaju o kojima je rijeci ali od Sipe nece krenut ako bas taj Eu poslanik ili vec kako se zove mora eu policiju dovest i u roku 48sati sve pohapsit bez gledajuci ko je koje nacije ali samo velike politicare jer riba smrdi s glave a ne repa,jer ovo sta se radi u BiH nema nigdje mozda negdje u Africi ali jesmo li mi toliko nazadali ??

ODGOVORITE
Name

bosna

18.06.2015 12:06

Sjecam se da SIPA "nije stigla"provjeriti podatke Fahrudina Radoncica koji je i pored toga postavljen za ministra (ne)sigurnosti.Ispostavilo se da je Radoncic maturirao u Vucitrnu,Kosovo,posto nije mogao da zavrsi trgovacku skolu koja traje tri godine(pohadjao je tu skolu cak pet godina!).

ODGOVORITE
Name

Čekajući Olafa

18.06.2015 12:26

Ništa bez OLAF-a..

ODGOVORITE
Name

truba

18.06.2015 12:48

Bojana iz Novog Grada, sjedi, jedan! Popravni u Ohridu

ODGOVORITE
Name

ludilo

18.06.2015 12:48

Bitno je da je uhapsen inspektor za 950KM mita ,te da je to spektakularno hapsenje velika dugo spremana akcija.A Radisic im hoda bez problema,kao ne znaju gdje je,a Radisica mali milion.

ODGOVORITE
Name

Gogo

18.06.2015 12:51

Toma Mirosavića, Ranka Vukovića, Lujića, Andnana ili nekog sličnog za direktora SIPA! To su "pravi" ljudi. Oni će pohapsiti bagru! SDS naprijed sa našim kadrovima!

ODGOVORITE
Name

U dilemi

18.06.2015 13:07

Ne znam da li da se vise cudim ovima sto velicaju baju ili ovima sto misle da bi Bosic i Tadic nesto znali uraditi kada bi im vlast pala u krilo.

ODGOVORITE
Name

Pokojna Mileva

18.06.2015 13:09

Ova drzava treba da nestane.Ako ce je voditi vladike lopovi,politicari kriminalci i sudije da na sve to zmure neka sutra nestane...

ODGOVORITE
Name

Rade

18.06.2015 13:41

Samo u ovako (ne)uredjenoj drzavi neko ko je pravomocjno osudjen moze biti na jednom od najznacajnijih mjesta sigurnosti.

ODGOVORITE
Name

re Rade

18.06.2015 14:14

Nije osuđen pravomoćno kako ti kažeš. Slijedi postupak pred Apelacionim sudom BiH.Da bi komentarislali moramo biti upoznati sa slučajem, jeli tako Rade.

Name

Требиње

18.06.2015 19:15

За ово је одговоран СзП који сада чини власт на нивоу БиХ а не чини ништа да се дотична осуђена персона склони са функције јер је кадар СНСД и пошаље гдје му је мјесто. Босићу вријеме ти је да кренеш коначно у рашчишћавање криминалаца као што си обећао вријеме пролази а ништа конкретно по овом питању нисте урадили. Чак вам је и Шкрбић дао оставку и чини ми се да је то све санкције које ће добити.

ODGOVORITE
Name

hercegovina

18.06.2015 19:20

Svi mafijasi svih nacionalnosti u BH njega stite pa neka narod vidi kako se oni tale,a ti glupi narode puske i nozeve pa se koljite i neka mafijasi i dalje zaradjuju milione na nasoj nesreci.Naser Oric koji je milioner, koji iz BG nije izlazio, koji je svercovao cak i brasno svom narodu u Srebrenici da ne govorim koje je pare ukro svercujuci cigare,kafu i ostalo,koji je izdao taj narod u Srebrenici sad on sere kako je tamo napravljen pokolj,kako je narod jeo granje i to granje im je nadjeno u crijevima! Pa to samo budaletina nepismena moze reci.Sad neka Sanela iz Londona sere i kao brani ona gola i izbacenih sisa zrtve Srebrenice.Opametite se vise ljudi i progledajte da sa vama manipulisu i mlate milione!

ODGOVORITE
Name

KONDOR

19.06.2015 00:26

SIPA I STRANACKI POSTAVLJEN ZUBAC RADE U INTERESU TJ ZASTITI OVIH KORUMPIRANIH POLITICARA KAO I KRIMINALACA KAO STO JE BANJALUCKI PENZIONISANI POLICAJAC KOJI JE NA PODRUCJU B.LUKE, POSTO NIGDJE SA PODRUCJA BANJALUCKE OPSTINE NE SMIJE OTICI, OTEO NA DESETINE KUCA I STANOVA UZ POMOC ADVOKATA I SUDIJE.OVOGA GADA STITE I MUP RS,SPECIJALNI SUD NA CELU SA ILICEM I LJUDI IZ VRHA NAJKORUMPIRANIJE TVOREVINE NA SVIJETU .

ODGOVORITE
Name

Trebinjac

19.06.2015 17:41

Dajte mu šta hoće,samo ga ne vraćajte u Trebinje.Zna on zašto.

ODGOVORITE
Name

kristina

20.06.2015 07:39

O kakvom se radi dokazuje I brojnost prijava koje sud podnesene tuzilastvu, Lujic je za njega mega direktor....

ODGOVORITE
Name

kameleon

20.06.2015 08:05

Stoji Goran Zubac lično.

ODGOVORITE
Name

ludilo

20.06.2015 08:36

Narode pamet u glavu LOPOVE TREBA POHAPSITI I ODUZETI IM IMOVINU. Ne nasjedajte pricama nacionalizma, oni tako lakse dolaze do kapitala kad narod zadeveraju sa nacionalizmom, oni u tal sve marifetluke obavljaju. Dosta je bilo zaglupljivanja i manipulacija sa narodom.

ODGOVORITE
Name

bileca

20.06.2015 11:07

Ovo je najveci kriminalac koji se krije ispod policijske znacke.

ODGOVORITE