Држављанка Њемачке убијена код Живиница

Службеници Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона и Кантонално тужилаштво проводе опсежну истрагу убиства њемачке држављанке С.С., рођене у Нишу (52), у мјесту Башиговци, код Живиница.

Босна и Херцеговина 17.06.2015 | 19:55
Држављанка Њемачке убијена код Живиница

Убиство је у уторак послијеподне пријавио њен супруг З.С. (53) из Добоја, који такође има њемачко држављанство и који је том приликом казао како су два њему непозната мушкарца зауставила његово возило опел зафиру тражећи од његове супруге новац.

"Када им је она дала нешто новца, колико је тада код себе имала, они су били незадовољни па су потегли оружје и у њу испалили три хица и затим побјегли у непознатом правцу", саопштено је данас у МУП-у Тузланског кантона.

Иначе, смрт С.С., која је рођена у Нишу, констатовао је дежурни љекар Дома здравља у Живиницама, а њено тијело превезено је на Универзитетско-клинички центар у Тузли, гдје ће бити извршена обдукција.

Увиђај су обавили службеници Сектора криминалистичке полиције МУП-а ТК и дежурни кантонални тужилац, а истрга у овом случају се наставља.

Како "Независне" сазнају, данас је у просторије МУП-а Тузланског кантона због овог догађаја на криминалистичку обраду приведена једна особа која се доводи у везу са убиством, али нисмо успјели сазнати њен идентитет.

"Још не можемо говорити о детаљима док не добијемо резултате обдукције и док се не оконча криминалистичка обрада", казао је Иво Ивељић, тужилац Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона, који нам није хтио открити ко је приведен у службене просторије МУП-а.

Он је на питање новинара да ли се у овом случају ради о класичној пљачки дао врло конфузан одговор.

"Тако је муж тврдио у прелиминарној изјави", казао је Ивељић.

Подсјећамо, ово је друго убиство у два дана које се десило на подручју БиХ.

У уторак су испред породичне куће у селу Сува Гора убијени супружници Видоје (83) и Љубинка (74) Савић, које је аутоматском пушком убио комшија Момир Тасић, који је након свега позвао полицију и признао злочин. Он је јуче предат у надлежност Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву, а пронађена је и пушка којом је овај злочин извршен.

(Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар