Državljanka Njemačke ubijena kod Živinica

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Kantonalno tužilaštvo provode opsežnu istragu ubistva njemačke državljanke S.S., rođene u Nišu (52), u mjestu Bašigovci, kod Živinica.

Bosna i Hercegovina 17.06.2015 | 19:55
Državljanka Njemačke ubijena kod Živinica

Ubistvo je u utorak poslijepodne prijavio njen suprug Z.S. (53) iz Doboja, koji takođe ima njemačko državljanstvo i koji je tom prilikom kazao kako su dva njemu nepoznata muškarca zaustavila njegovo vozilo opel zafiru tražeći od njegove supruge novac.

"Kada im je ona dala nešto novca, koliko je tada kod sebe imala, oni su bili nezadovoljni pa su potegli oružje i u nju ispalili tri hica i zatim pobjegli u nepoznatom pravcu", saopšteno je danas u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Inače, smrt S.S., koja je rođena u Nišu, konstatovao je dežurni ljekar Doma zdravlja u Živinicama, a njeno tijelo prevezeno je na Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli, gdje će biti izvršena obdukcija.

Uviđaj su obavili službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i dežurni kantonalni tužilac, a istrga u ovom slučaju se nastavlja.

Kako "Nezavisne" saznaju, danas je u prostorije MUP-a Tuzlanskog kantona zbog ovog događaja na kriminalističku obradu privedena jedna osoba koja se dovodi u vezu sa ubistvom, ali nismo uspjeli saznati njen identitet.

"Još ne možemo govoriti o detaljima dok ne dobijemo rezultate obdukcije i dok se ne okonča kriminalistička obrada", kazao je Ivo Iveljić, tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koji nam nije htio otkriti ko je priveden u službene prostorije MUP-a.

On je na pitanje novinara da li se u ovom slučaju radi o klasičnoj pljački dao vrlo konfuzan odgovor.

"Tako je muž tvrdio u preliminarnoj izjavi", kazao je Iveljić.

Podsjećamo, ovo je drugo ubistvo u dva dana koje se desilo na području BiH.

U utorak su ispred porodične kuće u selu Suva Gora ubijeni supružnici Vidoje (83) i Ljubinka (74) Savić, koje je automatskom puškom ubio komšija Momir Tasić, koji je nakon svega pozvao policiju i priznao zločin. On je juče predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, a pronađena je i puška kojom je ovaj zločin izvršen.

(Nezavisne novine)

Komentari / 0

Ostavite komentar