Жељезнице РС бране Руднике боксита

Сукоб Жељезница и бањалучке еколошке инспекције око дозволе складиштења руде Боксита на двадесетом колосјеку у Бања Луци. Жељезнице имају уговор са Рудницима боксита Бања Лука који на земљи Жељезница складиште боксит. Инспекција је донијела Ријешење које то до прибављања еколошке дозволе забрањује.

Република Српска 17.06.2015 | 18:23
Жељезнице РС бране Руднике боксита

Бањалучка градска инспекција забранила је складиштење руде Боксита Рудницима Боксита Бања Лука у Ложионичкој улици. Жељезнице Републике Српске које имају уговор са Рудником боксита Бања Лука који складишти боксит на земљишту жељезница тврде да ће због ове одлуке града имати материјалну штету и да еколошка инспекција није утврдила стварно чињенично стање.

Занимљиво је да су конференцију за медије организовале Жељезнице али не и Рудници којима је градска инспекција забранила складиштење боксита јер немају еколошку дозволу.

У одјељењу за инспекцијске послове појашњавају да се мјештани Ложионичке улице годинама жале на стање у улици због, између осталог, и складиштења боксита. Тврде да су сви остали субјекти који послују у Ложионичкој ушли у процедуру прибављања еколошке дозволе и уредјења простора у складу са законима осим Рудника.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар