Željeznice RS brane Rudnike boksita

Sukob Željeznica i banjalučke ekološke inspekcije oko dozvole skladištenja rude Boksita na dvadesetom kolosjeku u Banja Luci. Željeznice imaju ugovor sa Rudnicima boksita Banja Luka koji na zemlji Željeznica skladište boksit. Inspekcija je donijela Riješenje koje to do pribavljanja ekološke dozvole zabranjuje.

Republika Srpska 17.06.2015 | 18:23
Željeznice RS brane Rudnike boksita

Banjalučka gradska inspekcija zabranila je skladištenje rude Boksita Rudnicima Boksita Banja Luka u Ložioničkoj ulici. Željeznice Republike Srpske koje imaju ugovor sa Rudnikom boksita Banja Luka koji skladišti boksit na zemljištu željeznica tvrde da će zbog ove odluke grada imati materijalnu štetu i da ekološka inspekcija nije utvrdila stvarno činjenično stanje.

Zanimljivo je da su konferenciju za medije organizovale Željeznice ali ne i Rudnici kojima je gradska inspekcija zabranila skladištenje boksita jer nemaju ekološku dozvolu.

U odjeljenju za inspekcijske poslove pojašnjavaju da se mještani Ložioničke ulice godinama žale na stanje u ulici zbog, između ostalog, i skladištenja boksita. Tvrde da su svi ostali subjekti koji posluju u Ložioničkoj ušli u proceduru pribavljanja ekološke dozvole i uredjenja prostora u skladu sa zakonima osim Rudnika.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar