НБА: Голден Стејт као Џорданова генерација!

Голден Стејт је нови освајач НБА лиге, а до титуле је стигао без иједног играча са шампионским прстеном, што се десило први пут после 1991. године када је првак постао Чикаго предвођен Мајклом Џорданом.

Кошарка 18.06.2015 | 09:00
НБА: Голден Стејт као Џорданова генерација!

Тренер тима из Окленда Стив Кер сматра да је то заслуга добре одбране коју су његови играчи играли током читаве сезоне.

„Сви причају о Карију, Томпсону, Игудали, Грину као појединцима и свему што су урадили у нападу ове године. Али, чини ми се да људи заборављају чињеницу да смо играли најбољу одбрану у лиги. Дакле, ми смо тим, тако се постаје шампион", казао је Кер.

Тренер Голден Стејта Стив Кер је постао први тренер дебитант који се окитио златним прстеном још од Пета Рајлија, којем је то пошло за руком са Лос Анђелес Лејкерсима 1982. године.

„Ово је била дуга вожња. Сјајна сезона", казао је Игудала.

Најбољи играч Вориорса Стеф Кари је у шестој утакмици финалне серије везао три важне тројке у тренуцима када се ломила утакмица.

„Постали смо прваци и ово је заиста посебан осећај. Овај тим је сјајан. Од почетка сезоне све је ишло како смо замислили и у ову титулу је уграђено пуно тешког рада - све до последњег минута", рекао је Кари.

Звезда Кливленда Леброн Џејмс био је разочаран после пораза у Оукленду, којим је његова екипа остала без своје прве титуле.

„Није битно да ли играм у Мајамију, Кливленду или на Марсу. Изгубити финале је разочаравајуће", навео је Џејмс.

Голден Стејт је сезону завршио са 83 победе и тако постао трећа најуспешнија екипа у историји НБА. Пре „ратника” највише победа остварио је Чикаго и то два пута - у сезонама 1995/96. и 1997/96. Вориорсима је ово четврта титула у историји, а друга од како су се преселили у Калифорнију из Филаделфије. Пре ове, они су титуле освајали 1947, 1956. и 1975. године.

Коментари / 0

Оставите коментар