Утврђено - Ликић убијен па бачен у Врбас

Јасмин Илијић (1992.) из Бањалуке ухапшен је због сумње да је 29. маја убио Мустафу Ликића (1984.) из Санског Моста. 

Република Српска 17.06.2015 | 13:44
Утврђено - Ликић убијен па бачен у Врбас

Замјеник начелника Центра јавне безбједности Бањалука Мирослав Делић је на ванредној прес-конференцији подсјетио да је полиција, радећи на идентификацији беживотног тијела мушкарца, које је 11. јуна извучено из корита Врбаса у Бањалуци, утврдила да се ради о Мустафи Ликићу 

ЦЈБ Бањалука није имао запримљену пријаву о нестанку овог лица, а на основу прикупљених информација утврђено је, казао је Делић, да постоје индиције да је Ликић убијен. 

Након обдукације тијела Мустафе Ликића утврђено је да је смрт највјероватније наступила утапањем, али се то са сигурношћу није могло утврдити, због чињенице да је леш дуже вријеме био у води. 

Полицијски службеници су ради рјешавања околности под којим је дошло до смрти Мустафе Ликића предузели низ оперативних и истражних мјера и радњи, саслушали већи број свједока и на основу прикупљених доказа и информација утврдили да постоје основи сумње да је Јасмин Илијић (1992.) из Бањалуке извршио кривично дјело убиства Мустафе Ликића.

Делић је навео да се Илијић сумњичи да је 29. маја 2015. године у вечерњим сатима, у близини тврђаве Кастел, на обали Врбаса, након вербалног сукоба физички напао Ликића ударивши га више пута у предјелу главе, усљед чега је пао на земљу и ударио главом о камен и изгубио свијест. 

Након тога, осумњичени је жртву довукао до обале Врбаса и убацио га у воду.

На лицу мјеста пронађени су трагови који су изузети и који ће бити послати на вјештачење ради доказивања кривичног дјела, а пронађена је и гардероба коју је осумњичени носио у вријеме извршења кривичног дјела. 

Осумњичени је након завршене криминалистичке обраде, јуче уз извјештај о почињеном кривичном дјелу убиство проведен у Окружно тужилаштво Бањалука на поступање из њихове надлежности. 

Ове особе су се раније дружиле на подручју ЦЈБ Бањалука, а обојица су позната одраније полицији.

На подручју Центра јавне безбједности Бањалука, од почетка 2015. године до данас, извршена су четири убиства и пет покушаја убистава и сва су ријешена.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Брзи

17.06.2015 14:08

Како брзо и ефикасно рјесавате кад се биједа побије измедју себе. Ста је са убиствима Бобана Благојевица , Милана Вукелица ?

ОДГОВОРИТЕ