Utvrđeno - Likić ubijen pa bačen u Vrbas

Jasmin Ilijić (1992.) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je 29. maja ubio Mustafu Likića (1984.) iz Sanskog Mosta. 

Republika Srpska 17.06.2015 | 13:44
Utvrđeno - Likić ubijen pa bačen u Vrbas

Zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Banjaluka Miroslav Delić je na vanrednoj pres-konferenciji podsjetio da je policija, radeći na identifikaciji beživotnog tijela muškarca, koje je 11. juna izvučeno iz korita Vrbasa u Banjaluci, utvrdila da se radi o Mustafi Likiću 

CJB Banjaluka nije imao zaprimljenu prijavu o nestanku ovog lica, a na osnovu prikupljenih informacija utvrđeno je, kazao je Delić, da postoje indicije da je Likić ubijen. 

Nakon obdukacije tijela Mustafe Likića utvrđeno je da je smrt najvjerovatnije nastupila utapanjem, ali se to sa sigurnošću nije moglo utvrditi, zbog činjenice da je leš duže vrijeme bio u vodi. 

Policijski službenici su radi rješavanja okolnosti pod kojim je došlo do smrti Mustafe Likića preduzeli niz operativnih i istražnih mjera i radnji, saslušali veći broj svjedoka i na osnovu prikupljenih dokaza i informacija utvrdili da postoje osnovi sumnje da je Jasmin Ilijić (1992.) iz Banjaluke izvršio krivično djelo ubistva Mustafe Likića.

Delić je naveo da se Ilijić sumnjiči da je 29. maja 2015. godine u večernjim satima, u blizini tvrđave Kastel, na obali Vrbasa, nakon verbalnog sukoba fizički napao Likića udarivši ga više puta u predjelu glave, usljed čega je pao na zemlju i udario glavom o kamen i izgubio svijest. 

Nakon toga, osumnjičeni je žrtvu dovukao do obale Vrbasa i ubacio ga u vodu.

Na licu mjesta pronađeni su tragovi koji su izuzeti i koji će biti poslati na vještačenje radi dokazivanja krivičnog djela, a pronađena je i garderoba koju je osumnjičeni nosio u vrijeme izvršenja krivičnog djela. 

Osumnjičeni je nakon završene kriminalističke obrade, juče uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo proveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka na postupanje iz njihove nadležnosti. 

Ove osobe su se ranije družile na području CJB Banjaluka, a obojica su poznata odranije policiji.

Na području Centra javne bezbjednosti Banjaluka, od početka 2015. godine do danas, izvršena su četiri ubistva i pet pokušaja ubistava i sva su riješena.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Brzi

17.06.2015 14:08

Kako brzo i efikasno rjesavate kad se bijeda pobije izmedju sebe. Sta je sa ubistvima Bobana Blagojevica , Milana Vukelica ?

ODGOVORITE