Предсједништво БиХ без става о резолуцији

Предсједништво БиХ највјероватније неће ни расправљати нити ће заузети став у вези са резолуцијом о Сребреници, коју је припремила Велика Британија, изјавио је предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић.

Босна и Херцеговина 17.06.2015 | 08:45
Предсједништво БиХ без става о резолуцији

Он је за "Глас Српске" истакао да је сасвим јасно да чланови Предсједништва немају исто мишљење о резолуцији.

Према његовим ријечима, БиХ неће имати став о резолуцији због чињенице да је она потпуно неприхватљива за српски народ у цјелини, али и да то ништа не значи јер се у Савјету безбједности и неће тражити став БиХ.

Истакао је да је сасвим неизвјесно да ли ће се овом тексту уопште расправљати и да ли ће он проћи у Савјету безбједности и додао да у случају да у случају да Предсједништво БиХ дефинитивно не буде заузимало став о резолуцији ни друге институције БиХ немају мандат да о томе расправљају.

Извор: Глас Српске

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

бест

17.06.2015 06:59

Шта ови представљају и чине у БиХ када су услови живота народа у њој катастрофални, а нису способни ништа да ураде за бољи живот народа него само су ту ради звања и високих плата и свих привилегија које имају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНАГА НАРОДА

17.06.2015 07:00

Ово је још једна порука да наши водећи политичари, прије свега највиши државни органи, сједну и једном за сва времена ставе тачку на све оно што се дешавало током претходно рата, али и оних ранијих. Да свако самокритично идентификује и осуди злочине које су починили припадници његовог народа, ма колико та истина била горка и непријатна. Само на тај начин могао би да почне истински процес помирења и грађења заједничке будућности. Све док будемо очекивали да нам странци дефинишу (пишу) историју и кроје судбину нема нам напредка и стално ћемо се бавити прошлошћу и оптуживати једни друге. На жалост, ми нисмо погледали истини у очи ни за догађаје који су се дешавали од Турака па до данас, и зато константно имамо "добре" предуслове да поново уђемо у конфликт. Наши данашњи политичари очигледно немају ни визију ни способност да објективно сагледају историске чињенице, и зато је крајње вријеме да престану да нас заступају и ту улогу препусте млађим, поштенијим, школованијим и национално неострашћеним.

ОДГОВОРИТЕ
Name

градишка

17.06.2015 07:12

Три амигоса, какви они, таква и држава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрим

17.06.2015 08:27

Зар Иваниц неце лупити саком о сто и реци Не!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бања Лука

17.06.2015 08:29

Ништа ново. Ово је још један доказ у низу да БиХ не може опстати. Мора се БиХ распасти,ми из Републике Српске ћемо се одвојити па таман да нам исламисти понуде и да имамо доживотног председника БиХ-а. Нема напретка само глуп човјек не види да БиХ иде у пропаст од мржње према Србима. Једини спас за нас Србе је да се одвојимо и баш нас брига за Федерацију ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре милојко

17.06.2015 16:04

Баја јеси ли то ти.

Name

Валтер

17.06.2015 08:41

Морамо сачекати , док господа оду по резервну памет у Србију , Хрватску и Турску !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па добро Милојко

17.06.2015 09:27

Милојко , већ си досадан са тим. Имаш ли шта друго коментарисати и рећи . Увијек једно те исто.Не мозе Милојко без рата.А какве ће онда бити твоје позиције-размисли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕВЈЕРОВАТНО

17.06.2015 09:52

МЛАДЕНЕ ИВАНИЦУ, ЛИЈЕПО ТИ СЈЕДНИ И НАПИСИ СТАВ О РЕЗОЛУЦИЈИ ТЈ.У ИМЕ СВОЈЕ ПАРТИЈЕ И ПОТПИСИ ТЕ ОБЈАВИ. МИ СРБИ ТО ОЦЕКУЈЕМО ОД ТЕБЕ, ИЛИ ЦЕС ОСТАТИ У СФЕРИ..''НИСТА НЕ ДИРАЈТЕ МЕНИ ЈЕ ДОБРО''.......НАМА НАРОДУ НИЈЕ...!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Милојка

17.06.2015 10:03

Е па Милојко ако буде рата неце то бити ни слицно као 1992.године.Мани се рата и отцјепљења,кад се у рату није могла отцијепити РС зар мислис да це у миру и то мирним путем?Доста је ратовања висе,хајмо градити будуцност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко ко зна

17.06.2015 11:13

Без бриге.Иванић ће својим знањем,угледом у свјетској политици,мудрошћу и искуством обезбједити да резолуција буде и усвојена и неусвојена што би рекли и вук сит и овце на броју.

ОДГОВОРИТЕ