Predsjedništvo BiH bez stava o rezoluciji

Predsjedništvo BiH najvjerovatnije neće ni raspravljati niti će zauzeti stav u vezi sa rezolucijom o Srebrenici, koju je pripremila Velika Britanija, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Bosna i Hercegovina 17.06.2015 | 08:45
Predsjedništvo BiH bez stava o rezoluciji

On je za "Glas Srpske" istakao da je sasvim jasno da članovi Predsjedništva nemaju isto mišljenje o rezoluciji.

Prema njegovim riječima, BiH neće imati stav o rezoluciji zbog činjenice da je ona potpuno neprihvatljiva za srpski narod u cjelini, ali i da to ništa ne znači jer se u Savjetu bezbjednosti i neće tražiti stav BiH.

Istakao je da je sasvim neizvjesno da li će se ovom tekstu uopšte raspravljati i da li će on proći u Savjetu bezbjednosti i dodao da u slučaju da u slučaju da Predsjedništvo BiH definitivno ne bude zauzimalo stav o rezoluciji ni druge institucije BiH nemaju mandat da o tome raspravljaju.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

best

17.06.2015 06:59

Šta ovi predstavljaju i čine u BiH kada su uslovi života naroda u njoj katastrofalni, a nisu sposobni ništa da urade za bolji život naroda nego samo su tu radi zvanja i visokih plata i svih privilegija koje imaju.

ODGOVORITE
Name

SNAGA NARODA

17.06.2015 07:00

Ovo je još jedna poruka da naši vodeći političari, prije svega najviši državni organi, sjednu i jednom za sva vremena stave tačku na sve ono što se dešavalo tokom prethodno rata, ali i onih ranijih. Da svako samokritično identifikuje i osudi zločine koje su počinili pripadnici njegovog naroda, ma koliko ta istina bila gorka i neprijatna. Samo na taj način mogao bi da počne istinski proces pomirenja i građenja zajedničke budućnosti. Sve dok budemo očekivali da nam stranci definišu (pišu) istoriju i kroje sudbinu nema nam napredka i stalno ćemo se baviti prošlošću i optuživati jedni druge. Na žalost, mi nismo pogledali istini u oči ni za događaje koji su se dešavali od Turaka pa do danas, i zato konstantno imamo "dobre" preduslove da ponovo uđemo u konflikt. Naši današnji političari očigledno nemaju ni viziju ni sposobnost da objektivno sagledaju istoriske činjenice, i zato je krajnje vrijeme da prestanu da nas zastupaju i tu ulogu prepuste mlađim, poštenijim, školovanijim i nacionalno neostrašćenim.

ODGOVORITE
Name

gradiška

17.06.2015 07:12

Tri amigosa, kakvi oni, takva i država!

ODGOVORITE
Name

Drim

17.06.2015 08:27

Zar Ivanic nece lupiti sakom o sto i reci Ne!

ODGOVORITE
Name

Milojko Banja Luka

17.06.2015 08:29

Ništa novo. Ovo je još jedan dokaz u nizu da BiH ne može opstati. Mora se BiH raspasti,mi iz Republike Srpske ćemo se odvojiti pa taman da nam islamisti ponude i da imamo doživotnog predsednika BiH-a. Nema napretka samo glup čovjek ne vidi da BiH ide u propast od mržnje prema Srbima. Jedini spas za nas Srbe je da se odvojimo i baš nas briga za Federaciju ...

ODGOVORITE
Name

re milojko

17.06.2015 16:04

Baja jesi li to ti.

Name

Valter

17.06.2015 08:41

Moramo sačekati , dok gospoda odu po rezervnu pamet u Srbiju , Hrvatsku i Tursku !

ODGOVORITE
Name

Pa dobro Milojko

17.06.2015 09:27

Milojko , već si dosadan sa tim. Imaš li šta drugo komentarisati i reći . Uvijek jedno te isto.Ne moze Milojko bez rata.A kakve će onda biti tvoje pozicije-razmisli.

ODGOVORITE
Name

NEVJEROVATNO

17.06.2015 09:52

MLADENE IVANICU, LIJEPO TI SJEDNI I NAPISI STAV O REZOLUCIJI TJ.U IME SVOJE PARTIJE I POTPISI TE OBJAVI. MI SRBI TO OCEKUJEMO OD TEBE, ILI CES OSTATI U SFERI..''NISTA NE DIRAJTE MENI JE DOBRO''.......NAMA NARODU NIJE...!!!!!!

ODGOVORITE
Name

za Milojka

17.06.2015 10:03

E pa Milojko ako bude rata nece to biti ni slicno kao 1992.godine.Mani se rata i otcjepljenja,kad se u ratu nije mogla otcijepiti RS zar mislis da ce u miru i to mirnim putem?Dosta je ratovanja vise,hajmo graditi buducnost.

ODGOVORITE
Name

Neko ko zna

17.06.2015 11:13

Bez brige.Ivanić će svojim znanjem,ugledom u svjetskoj politici,mudrošću i iskustvom obezbjediti da rezolucija bude i usvojena i neusvojena što bi rekli i vuk sit i ovce na broju.

ODGOVORITE