Саша Обрадовић у петак преузима ПАО?!

Према писању грчких портала, одлука ће бити званична пре викенда.

Кошарка 16.06.2015 | 15:00
Саша Обрадовић у петак преузима ПАО?!

Панатинаикос је завршио сезону са активираним црвеним алармом. Тако је увек у последњих 20-ак година када "зелени" не освоје титулу, што се заиста јако ретко дешавало.

Овог јуна, шампионски пехар преселио се у Пиреј, напустивши ОАКА дворану тек трећи пут у 21. веку. Руководство Панате стога је очекивано активно.

Пошто су се током сезоне растали са Душком Ивановићем, Атињани желе да што пре нађу тренера за такмичарску 2015/16. Према писању грчких медија, екипу би могао да преузме српски тренер јако популарног презимена у том граду.

"Саша Обрадовић (45), актуелни шеф струке Албе, први је кандидат да седне на упражњену клупу Панатинаикоса", пише неколико грчких портала.

Актуелни тренер Албе имао је за собом изврсну сезону. Његов тим почео је победом над Спарсима у контролној утакмици, умало се домогао четвртфинала Евролиге и стао у полуфиналу Бундес лиге, у серији са Бајерном Светислава Пешића.

Са једним од најмањих буџета, Обрадовић је у најјачем такмичењу створио најпријатније изненађење и очигледно привукао пажњу највећих.

"Панатинаикосу се жури и званичну одлуку о именовању новог тренера саопштиће у петак", објављено је на клупском сајту.

Некадашњи трофејни репрезентативац Југославије почео је да се бави тренерским послом 2005. Радио је и у Келну, Кијеву, Турову и Доњецку до 2012, када се вратио у Албу, за коју је и играо по одласку из Звезде - од 1994. до 1997. године.

Као један од његових противкандидата помињао се и Игор Кокошков (43), такође српски тренер, који 15 година ради у стручним штабовима НБА тимова (Клиперси, Детроит, Финикс, Кливленд и од 2015. Орландо). Од 2008. године је и селектор репрезентације Грузије.

Коментари / 0

Оставите коментар