Saša Obradović u petak preuzima PAO?!

Prema pisanju grčkih portala, odluka će biti zvanična pre vikenda.

Košarka 16.06.2015 | 15:00
Saša Obradović u petak preuzima PAO?!

Panatinaikos je završio sezonu sa aktiviranim crvenim alarmom. Tako je uvek u poslednjih 20-ak godina kada "zeleni" ne osvoje titulu, što se zaista jako retko dešavalo.

Ovog juna, šampionski pehar preselio se u Pirej, napustivši OAKA dvoranu tek treći put u 21. veku. Rukovodstvo Panate stoga je očekivano aktivno.

Pošto su se tokom sezone rastali sa Duškom Ivanovićem, Atinjani žele da što pre nađu trenera za takmičarsku 2015/16. Prema pisanju grčkih medija, ekipu bi mogao da preuzme srpski trener jako popularnog prezimena u tom gradu.

"Saša Obradović (45), aktuelni šef struke Albe, prvi je kandidat da sedne na upražnjenu klupu Panatinaikosa", piše nekoliko grčkih portala.

Aktuelni trener Albe imao je za sobom izvrsnu sezonu. Njegov tim počeo je pobedom nad Sparsima u kontrolnoj utakmici, umalo se domogao četvrtfinala Evrolige i stao u polufinalu Bundes lige, u seriji sa Bajernom Svetislava Pešića.

Sa jednim od najmanjih budžeta, Obradović je u najjačem takmičenju stvorio najprijatnije iznenađenje i očigledno privukao pažnju najvećih.

"Panatinaikosu se žuri i zvaničnu odluku o imenovanju novog trenera saopštiće u petak", objavljeno je na klupskom sajtu.

Nekadašnji trofejni reprezentativac Jugoslavije počeo je da se bavi trenerskim poslom 2005. Radio je i u Kelnu, Kijevu, Turovu i Donjecku do 2012, kada se vratio u Albu, za koju je i igrao po odlasku iz Zvezde - od 1994. do 1997. godine.

Kao jedan od njegovih protivkandidata pominjao se i Igor Kokoškov (43), takođe srpski trener, koji 15 godina radi u stručnim štabovima NBA timova (Klipersi, Detroit, Finiks, Klivlend i od 2015. Orlando). Od 2008. godine je i selektor reprezentacije Gruzije.

Komentari / 0

Ostavite komentar