Видео - НБА: Обрачун Кари - Џејмс за памћење!

Голден Стејт налази се на корак од НБА титуле, а ако се то догоди, Леброн Џејмс биће најимпресивнији играч једне финалне серије у историји који није освојио прстен.

Кошарка 16.06.2015 | 13:40
Видео - НБА: Обрачун Кари - Џејмс за памћење!

Ако Кливленд Кавалирси ове сезоне не освоји титулу, Леброн Џејмс вероватно ће ући у историју као кошаркаш који је одиграо најимпресивнију финалну серију и остао без прстена.

И, то кажемо без икакве намере да оспоримо оно што ради Стефон Кари на другој страни, а ради фантастичне ствари!

Ова два екстраординарна кошаркаша сударила су се пети пут ове сезоне у великом НБА финалу и, како је све изгледало у "Оракл Арени" у Оукленду, донекле говори и овај податак – Голден Стејт Вориорси убацили су 67 поена без Карија, Кливленд Кавалирси само 51 без Џејмса.

Епилог? Голден Стејт – Кливленд 104:91 за вођство од 3:2 и долазак на победу од прве шампионске титуле од 1975. године.

Леброн "Кинг" Џејмс погодио је или асистирао за 77 одсто поена свог тима (!?), постао тек други кошаркаш после Џерија Веста који је у НБА финалу забележио трипл-дабл са 40 убачених поена, али није вредело. На крају радовало се 19.596 навијача популарно названих "Даб Нација", која је стала иза невероватних пара руку МВП лиге, Карија.

Он је убацио седам тројки за 37 поена, од чега је 26 постигао у тренуцима када га је чувао "озлоглашени" Метју Делаведова, Кливлендов "специјалиста" за чију је одбрану Карију било потребно два меча да нађе кључ.

Када је "Делијев" пресинг на Карију попустио, Џејмсов учинак више није могао да донесе победу, па су тако Кавси пали са 2:1 на 2:3 упркос томе што су у екипи имали човека од 40 поена, 14 скокова, 11 асистенција и 15 од 34 убачена шута за 44 минута у игри.

"Да ли имам самопоуздања? Наравно да имам, ја сам најбољи кошаркаш на свету", рекао је Џејмс, последњи кошаркаш који је повео свој тим до титуле првака после резултата 2:3, а урадио је то пре две сезоне са Мајами Хитом и на крају био МВП финала.

У серијама које се играју по формату 2-2-1-1-1 (следећа је у Кливленду), победник 5. утакмице при резултату 2:2 освојио је титулу у 12 од 14 случајева.

"Веома леп тренутак за нас, али добиће на значају само ако освојимо нешто. И тада ћу вероватно имати бољи одговор од овога. Велике изјаве долазе само од играча који држе трофеј у рукама", рекао је Кари после меча, у ком је имао и седам скококова и четири асистенције, а који је завршио тако што је потпуно дехидрирао.

Кари је једва стигао до свлачионице после меча, где је унео потребну количину течности, тако да ће бити у реду за 6. меч у Охају, који је заказан за ноћ између уторка и среде. Ако Џејмс успе, без повређених Кевина Лава и Кајрија Ирвинга, да исфорсира 7. меч, он ће бити одигран у ноћи између суботе и недеље у Калифорнији.

"Он јако често има лопту у рукама, стриктно се држи програма. Не узбуђује се нити губи самопоуздање ако промаши, настави да иде ка циљу. Нама током тих 48 минута остаје само да покушамо да га успоримо и учинимо да му буде јако тешко", рекао је Кари о Џејмсу.

Ако је њихов учинак био очекиван, "икс фактор" био је Драјмонд Грин са 16 поена и девет скокова, док је Андре Игодала убацио 14 поена, уз осам скокова и седам асистенција. Изненађење је био Леандро Барбоса са 13 поена.

На другој страни, Тристан Томпсон убацио је 19 уз десет скокова, док је Џеј-Ар Смит свих 14 погодио у првом полувремену и онда нестао.

"Ту не можете много, искрен да будем. Он погађа неке невероватне шутеве", рекао је тренер Кавса, Блат, о Карију.

Џејмсов шут уз сирену на пола четврте четвртине вратио је Кавсе на 80:79, али је Кари одговорио тројком, а онда се надовезао и Клеј Томпсон са још једном. Када је и Игодала убацио тројку и на другој страни покупио скок, Кливленду више није било спаса.

На 2:44 до краја, након што је Кари положио у кош, а онда исмејао Делаведову дриблингом и тројком ван баланса, предност Вориорса износила је 96:86.

"То је био невероватан потез и уживао сам гледајући из својих скупих места из првог реда", нашалио се Грин.

Али, шале неће бити у 6. и можда 7. утакмици, јер ова серија није решена!

Коментари / 0

Оставите коментар