Протести због споре истраге о убиству

У сриједу, 17. јуна, код споменика Јована Дучића у Требињу у 11:30 часова окупиће се грађани Требиња, који ће мирном шетњом показати своје незадовољство како тече истрага убиства младог Требињца Марка Ђерића.

Република Српска 15.06.2015 | 20:12
Протести због споре истраге о убиству

Двадесетчетверогодишњи младић убијен је 24. маја у засједи испред своје куће из аутомастког оружја, а тужилаштво и полиција воде истрагу против једног лица.

Мирне протесте улицама Требиња организовали су пријатељи убијеног Марка Ђерића и његове породице, заједно са Марковим оцем Слободаном, који кажу да се не могу поморити с тим да полиција и тужилаштво за више од 20 дана нису расвијетлили тешко кривично дијело које је шокирало Требиње.

У сриједу 17. јуна позвали су све савјесне грађане да се окупе и мирном шетњом улицама града искажу своје незадовољство током истраге.

„Двадесет дана смо ћутали. И породица и град и народ и држава, сви смо ћутали не би ли омогућили властима, првенствено полицији па онда Тужилаштву да расвијетли, да објелодани ко је то починио. Они су само затворили једнога човјека, а читав град зна и сви знамо да их је било више учесника. Марка нашег више нико неће вратити, али ко је следећи? Сви имамо дјецу. Ово је друго убиство у граду Требињу које се десило под неразјашњеним околностима. Прво је био млад момак Чихорић, који се рекли да је параноичан, да је упао у Требишњицу и тако настрадао. Ево друго убиство се десило из аутоматског или ко зна каквог другог војног оружја, они нису ништа поводом тога учинили за 20 дана“, каже пријатељ породице Ђерић, Срђан Мискин.

Подршку мирним протестима дао је и градоначлник Требиња Славко Вучуревић, који од Високог судског и тужилачког савјета и министра МУП-а Републике Српске тражи смјене свих оних који раде на истрази убиства.

„Желим да затражим од ВСТС и министра МУП-а РС да изврши смјене одговорних људи, тужилаца и одговорних рданика у ЦЈБ Требиње због неоткривања злочианчког убиства младог човјека, господина Ђерића, а да ево за протеклих скоро мјесец дана нису успјели да открију основне елементе о том злочиначком акту. Да ли је у питању воља или не знање или једно и друго ја не знам шта је али очито да то непридоноси безбједности грађана Требиња и да потенцијално сваки грађанин Требиња може постати жртва и мета на који начин то постао и невини Ђерић“, каже Вучуревић.

У Окружном тужилаштву Требиње нису жељели да се оглашавају поводом овог кривичног дијела, док су у ЦЈБ Требиње прије неколико дана рекли да су укључени сви њихови капацитети на расвјетљавању убиства Марка Ђерића.

Једини осумњичени у овом тренутку је Радован Андрић из Требиња, који се налази у притвору.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

херцеговина

15.06.2015 18:57

Подрска родитељима страдалог младица. Цјела РС треба да устане против криминала у полицији и подрзи родитеље настрадалог младица јер убицу стити полиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

15.06.2015 22:01

УБИЦУ НЕКО ШТИТИ! АЛИ ОВАКО МОНСТРУОЗНО УБИСТВО СЕ НЕМОЖЕ САКРИТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелеон

16.06.2015 14:18

Нема мјеста у Републици Српској да у њему не постоји група заштићених криминалаца који једноставно тероришу све остале. Локална полиција најчешће шиљи к.... на обичном смртнику, а заштићеним криминалцима не смију ни прићи.

ОДГОВОРИТЕ