Protesti zbog spore istrage o ubistvu

U srijedu, 17. juna, kod spomenika Jovana Dučića u Trebinju u 11:30 časova okupiće se građani Trebinja, koji će mirnom šetnjom pokazati svoje nezadovoljstvo kako teče istraga ubistva mladog Trebinjca Marka Đerića.

Republika Srpska 15.06.2015 | 20:12
Protesti zbog spore istrage o ubistvu

Dvadesetčetverogodišnji mladić ubijen je 24. maja u zasjedi ispred svoje kuće iz automastkog oružja, a tužilaštvo i policija vode istragu protiv jednog lica.

Mirne proteste ulicama Trebinja organizovali su prijatelji ubijenog Marka Đerića i njegove porodice, zajedno sa Markovim ocem Slobodanom, koji kažu da se ne mogu pomoriti s tim da policija i tužilaštvo za više od 20 dana nisu rasvijetlili teško krivično dijelo koje je šokiralo Trebinje.

U srijedu 17. juna pozvali su sve savjesne građane da se okupe i mirnom šetnjom ulicama grada iskažu svoje nezadovoljstvo tokom istrage.

„Dvadeset dana smo ćutali. I porodica i grad i narod i država, svi smo ćutali ne bi li omogućili vlastima, prvenstveno policiji pa onda Tužilaštvu da rasvijetli, da objelodani ko je to počinio. Oni su samo zatvorili jednoga čovjeka, a čitav grad zna i svi znamo da ih je bilo više učesnika. Marka našeg više niko neće vratiti, ali ko je sledeći? Svi imamo djecu. Ovo je drugo ubistvo u gradu Trebinju koje se desilo pod nerazjašnjenim okolnostima. Prvo je bio mlad momak Čihorić, koji se rekli da je paranoičan, da je upao u Trebišnjicu i tako nastradao. Evo drugo ubistvo se desilo iz automatskog ili ko zna kakvog drugog vojnog oružja, oni nisu ništa povodom toga učinili za 20 dana“, kaže prijatelj porodice Đerić, Srđan Miskin.

Podršku mirnim protestima dao je i gradonačlnik Trebinja Slavko Vučurević, koji od Visokog sudskog i tužilačkog savjeta i ministra MUP-a Republike Srpske traži smjene svih onih koji rade na istrazi ubistva.

„Želim da zatražim od VSTS i ministra MUP-a RS da izvrši smjene odgovornih ljudi, tužilaca i odgovornih rdanika u CJB Trebinje zbog neotkrivanja zločiančkog ubistva mladog čovjeka, gospodina Đerića, a da evo za proteklih skoro mjesec dana nisu uspjeli da otkriju osnovne elemente o tom zločinačkom aktu. Da li je u pitanju volja ili ne znanje ili jedno i drugo ja ne znam šta je ali očito da to nepridonosi bezbjednosti građana Trebinja i da potencijalno svaki građanin Trebinja može postati žrtva i meta na koji način to postao i nevini Đerić“, kaže Vučurević.

U Okružnom tužilaštvu Trebinje nisu željeli da se oglašavaju povodom ovog krivičnog dijela, dok su u CJB Trebinje prije nekoliko dana rekli da su uključeni svi njihovi kapaciteti na rasvjetljavanju ubistva Marka Đerića.

Jedini osumnjičeni u ovom trenutku je Radovan Andrić iz Trebinja, koji se nalazi u pritvoru.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

hercegovina

15.06.2015 20:57

Podrska roditeljima stradalog mladica. Cjela RS treba da ustane protiv kriminala u policiji i podrzi roditelje nastradalog mladica jer ubicu stiti policija.

ODGOVORITE
Name

Dragan

16.06.2015 00:01

UBICU NEKO ŠTITI! ALI OVAKO MONSTRUOZNO UBISTVO SE NEMOŽE SAKRITI!!!

ODGOVORITE
Name

kameleon

16.06.2015 16:18

Nema mjesta u Republici Srpskoj da u njemu ne postoji grupa zaštićenih kriminalaca koji jednostavno terorišu sve ostale. Lokalna policija najčešće šilji k.... na običnom smrtniku, a zaštićenim kriminalcima ne smiju ni prići.

ODGOVORITE