Копа Амерка: Побједа Бразила, Венецуела шокирала Колумбију!

Фудбалери Бразила савладали су Перу 2:1 (1:1), после преокрета у другом мечу групе Ц на Копа Америка. Фудбалери Венецуеле савладали су Колумбију са 1:0 (0:0) у првом колу Ц групе Копа Америка.

Фудбал 15.06.2015 | 14:00
Копа Амерка: Побједа Бразила, Венецуела шокирала Колумбију!

Перуанци су већ у трећем минуту шокирала "Селесао" преко Кристијана Куеве, који је искористио велику грешку одбране и голмана ривала.

Међутим, већ два минута касније било је 1:1, а егал је донео Барселонин тандем Дани Алвес-Нејмар. Искусни бек је убацио лопту, а заборављени нападач главом погодио мрежу. Перу је у наставку одолевао сјајним шансама, све до 92. минута, када Даглас Коста користи асистенцију Нејмара.

Бразил је овом победом направио корак ка освајању групе, јер је у првом мечу Венецуела је шокирала Колумбију 1:0.

Након што су оба тима постигла по гол из првих напада на мечу, уследио је пресинг Бразила, који у наредних десетак минута пропушта две гол шансе, односно голман и штопер Перуа спречавају Фреда и Нејмара да донесу експресан преокрет.

Одговорио им је стрелац првог гола на мечу Куева, али је и његов покушај зауставио голман Џеферсон. До краја полувремена само је Перу још једном запретио, Карлос Лобатон је шутирао са 25 метара, али је Џеферсон опет био сигуран.

У другом полувремену играла се "викторија". Бразил је опседао гол Перуа, ређале су се шансе, Нејмар је погодио пречку, већ виђен гол Вилијана је спречен клизећим блоком, да би 15 минута пре краја лопта после новог покушаја Нејмара завршила за мало поред стативе.

Исти епилог имао је његов шут из велике шансе из казненог простора у 90. минуту, да би у другом минуту надокнаде времена "Селесао" коначно стигао до заслужене победе.

Нејмар овај пут није тражио гол, већ је сјајним проигравањем кроз срце шеснаестерца пронашао усамљеног саиграча, а Шахтјоров офанзивни везиста Коста је тимску акцију крунисао поготком за велика три бода.

Екипа Венецуеле, која је била четврта на претходном такмичењу пре четири године, дисциплиновано се бранила и све до завршнице Колумбијци нису успевали да створе праве прилике.

Одлучујући моменат на мечу догодио се у 60. минуту, када је Хосе Саломон Рондон постигао одлучујћи погодак.

После убацивања са десне стране Гера је вратио лопту до Рондона, а 25-годишњи нападач Зенита главом је шутирао и послао лопту иза леђа голмана Оспине.

Колумбији је недостајало инвентивности, покушао је неколико пута Родригес са дистанце, у завршници је оклевао резервиста Гутијерес, а и ударац Квадрада завршио поред гола.

Коментари / 0

Оставите коментар