Видео - НБА финале: Голден Стејт на корак од титуле!

Голден Стејт Вориорси налазе се на победу од прве титуле после 40 година, јер су тријумфом 104:91 повели 3-2 у финалу НБА плеј-офа против Кливленд Кавалирса.

Кошарка 15.06.2015 | 13:20
Видео - НБА финале: Голден Стејт на корак од титуле!

Вориорси су до преокрета у серији стигли захваљујући Стефону Карију који је погодио седам тројки, те са 37 поена 'поништио' нови трипл-дабл Леброна Џејмса.

Домаћин је меч у којем је виђено 20 смена у вођство и 10 егала преломио у последњим минутима, серијом 19:5, у којој је Кари постигао 11 поена. Имао је још седам скокова и 4 асистенције.

Све је почело пет минута пре краја када је Грин погодио једно од два слободна бацања прекинувши серију Кавса од пет поена за 86:84. Уследила је тројка, па полагање Игудале, а онда је Кари везао пет поена, 'окренувши' Делаведову бриблингом уз искорак за три поена.

Тада је већ било десет поена разлике, на мање од три минута пре краја. Џејмс је узвратио тројком, уследио је брз фаул над Игудалом који погађа само једно бацања, након чега Џејмс и Делаведова промашују по шут за три поена, што новом тројком кажњава Кари и решава дефинитивно меч, минут и по пре краја.

"Било је забавно, али ће значити само ако освојимо титулу. Играчи остављају печат само када освоје титулу", рекао је Кари, који је после меча примио третман због дехидратације.

Вориорси нису били прваци од 1975. године, а шансу да прекину тај пост имаће у уторак увече у Кливленду, граду који чека титулу у неком од најпопупуларнијих америчких спортова (кошарка, хокеј, амерички фудбал, безјбол) више од пола века.

"Верујем у нас, јер ја сам најбољи кошаркаш на свету", рекао је Џејмс који је меч у Оукленду завршио са 40 поена, 14 скокова и 11 асистенција, погодивши 15 од 34 шутева током 44 минута на паркету.

Иако је Џејмс остварио други трипл-дабл у серији, Кавси полако почињу да осећају изостанак повређених Кајрија Ирвинга и Кевина Лава, јер су играчи све уморнији, због смањене ротације на 7-8 имена.

"Има често лопту у рукама, држи се плана. Не обесхрабри се због честих промашаја. Он је и даље у игри. Тоом 48 минута морамо максимално да му отежамо посао", рекао је Кари о Џејмсу.

Дрејмонд Грин са 16 поена и 9 скокова, Андре Игудала је додао 14 поена уз 8 скокова и 7 асистенција, док је Леандро Барбоса додао 13 поена.

Џејмсу је најбоља подршка био Тристан Томпсон са 19 поена и 10 скокова, Џеј Ар Смит је свих 14 поена постигао у првом полувремену, док Метју Делаведова овај пут није имао решење за сјајног Карија.

"Нисмо преокренули серију, него смо били стрпљиви. И само две речи: Стефон Кари", рекао је Клеј Томпсон, који је меч завршио са 12 поена.

Откако је НБА променила систем финала на 2-2-1-1-1, тим који је добијао пету утакмицу освајао је титулу у 12 од 14 прилика.

Коментари / 0

Оставите коментар