Мото ГП: 4. побједа заредом Лоренца!

Возач Јамахе Хорхе Лоренцо тријумфовао је на седмој трци сезоне у краљевској класи Мото ГП шампионата, Великој награди Каталоније.

Остали спортови 14.06.2015 | 17:00
Мото ГП: 4. побједа заредом Лоренца!

Лоренцо је на стази „Каталуња“ дошао до четврте победе у овогодишњем шампионату, и то у времену од 42:53.208 минута.

Шпанац је на крају имао мање од секунде предности у односу на тимског колегу Валентина Росија, док је подијум комплетирао возач Репсол Хонде Дани Педроса, са скоро 20 секунди заостатка.

Бранилац титуле Марк Маркес није успео да заврши трку, пошто је проклизао и излетео у трећем кругу. Између осталих, до циља нису стигли ни освајач пол позиције Алеш Еспаргаро на Сузукију и возач Дукатија Андреа Довициозо.

Лоренцо је у Монтмелу остварио доминантну победу, пошто је водио од старта до циља. У првим тренуцима ривали су му на челу били Маркес и Довициозо, али је Роси врло брзо после одустајања актуелног шампиона успео да претекне сународника. Борба између двојца Јамахе је изостала, иако је Роси у другој половини трке упорно смањивао свој заостатак, али је на крају морао да се задовољи другим местом.

Педроса је такође имао одличну трку, своју најбољу од повратка на стазу после операције подлактице. Возач Репсол Хонде је једно време водио борбу са старијим Еспаргаром, али је убрзо успео да се одвоји и мирно заврши трку.

Најбољу тројицу следио је Андреа Јаноне на Дукатију, испред возача Јамахе Тех 3 Бредлија Смита, Маверика Вињалеса на Сузукију и возача Марк ВДС рејсинга Скота Рединга. Прву десторицу комплетирали су возач Форварда Штефан Брадл, Данило Петручи на Прамак Дукатију и Алваро Баутиста, који брани боје Априлије.

Иако је његов тимски колега нанизао четири тријумфа, Роси је успео да задржи чело генералног пласмана са 138 бодова, једним више од Лоренца, док Јаноне на трећем месту има 94.

Овогодишњи Мото ГП шампионат се наставља Великом наградом Холандије у Асену 27. јуна.

Коментари / 0

Оставите коментар