Moto GP: 4. pobjeda zaredom Lorenca!

Vozač Jamahe Horhe Lorenco trijumfovao je na sedmoj trci sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, Velikoj nagradi Katalonije.

Ostali sportovi 14.06.2015 | 17:00
Moto GP: 4. pobjeda zaredom Lorenca!

Lorenco je na stazi „Katalunja“ došao do četvrte pobede u ovogodišnjem šampionatu, i to u vremenu od 42:53.208 minuta.

Španac je na kraju imao manje od sekunde prednosti u odnosu na timskog kolegu Valentina Rosija, dok je podijum kompletirao vozač Repsol Honde Dani Pedrosa, sa skoro 20 sekundi zaostatka.

Branilac titule Mark Markes nije uspeo da završi trku, pošto je proklizao i izleteo u trećem krugu. Između ostalih, do cilja nisu stigli ni osvajač pol pozicije Aleš Espargaro na Suzukiju i vozač Dukatija Andrea Doviciozo.

Lorenco je u Montmelu ostvario dominantnu pobedu, pošto je vodio od starta do cilja. U prvim trenucima rivali su mu na čelu bili Markes i Doviciozo, ali je Rosi vrlo brzo posle odustajanja aktuelnog šampiona uspeo da pretekne sunarodnika. Borba između dvojca Jamahe je izostala, iako je Rosi u drugoj polovini trke uporno smanjivao svoj zaostatak, ali je na kraju morao da se zadovolji drugim mestom.

Pedrosa je takođe imao odličnu trku, svoju najbolju od povratka na stazu posle operacije podlaktice. Vozač Repsol Honde je jedno vreme vodio borbu sa starijim Espargarom, ali je ubrzo uspeo da se odvoji i mirno završi trku.

Najbolju trojicu sledio je Andrea Janone na Dukatiju, ispred vozača Jamahe Teh 3 Bredlija Smita, Maverika Vinjalesa na Suzukiju i vozača Mark VDS rejsinga Skota Redinga. Prvu destoricu kompletirali su vozač Forvarda Štefan Bradl, Danilo Petruči na Pramak Dukatiju i Alvaro Bautista, koji brani boje Aprilije.

Iako je njegov timski kolega nanizao četiri trijumfa, Rosi je uspeo da zadrži čelo generalnog plasmana sa 138 bodova, jednim više od Lorenca, dok Janone na trećem mestu ima 94.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja Velikom nagradom Holandije u Asenu 27. juna.

Komentari / 0

Ostavite komentar