Видео: Ухапшен возач аутобуса који је ударио спортисткиње у Бакуу!

Возач аутобуса који је пре два дана на тротоару спортског села Европских игара у Бакуу "покосио" три аустријске спортисткиње, од којих је једна тешко повређена, ухапшен је и против њега ће бити подигнута оптужница.

Остали спортови 15.06.2015 | 13:40
Видео: Ухапшен возач аутобуса који је ударио спортисткиње у Бакуу!

Возач Вали Ахмадиов оптужен је за тешко кршење саобраћајних прописа и против њега ће бити поднета кривична тужба, саопштили су министарстбво унутрашњих послова Азербејџана и тужилаштво те земље.

Како се наводи у заједничком саопштењју, Ахмадов је био за воланом аутобуса који је ударио три чланице синхроног пливачког тима Аустрије у спортском селу у четвртак ујутро, док су се шетале тротоаром. Такође, организатори Европских игара саопштили су да ће истразити оптужбе да је возач аутобуса, који припада особљу Игара, био пијан.

Једна од повређених спортисткиња, 15-годишња Ванеса Сахиновић задобила је тешке повреде кичме, због којих постоји опасност да остане парализована.

Њена тимска другарица Луна Пајер поломила је лакат, док је трећа девојка Верена Брет из овог удеса изашла неповређена, само са модрицама. Сахиновић и Пајер су одмах пребацене у Аустрију на даље лечење.

Азербејдзанске власти су такође саопштиле да компанија која је запослила Ахмадова - Бакубус, може да сноси законске последице, због кршења прописа о запошљавању возача.

Коментари / 0

Оставите коментар