"Не дозволити да нестане српски народ"

Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Атанасије рекао је да је у Босанском Петровцу, нажалост, све у знаку одласка Срба, те позвао ученике завршних разреда средње и основне школе да не дозволе да српски православни народ нестане са ових простора.

Босна и Херцеговина 12.06.2015 | 20:58
"Не дозволити да нестане српски народ"

Владика је на пријему, који је организовао у седишту Епархије бихаћко-петровачке, скренуо пажњу да сада, у тренутку када ће већина од њих напустити своја места пребивалишта, како би се даље образовали на факултетима, не заборављају место где су стасали, сазрели и провели своје ђачко доба.

"Не заборављајте ово место, ове дивне крајолике, плодна петровачка поља, своја села и градове: Дринић, Босански Петровац, Крњеушу, Смољану, Сувају и сва друга места, где сте расли и васпитавали се. Настојте да се плодови вашег даљег стручног академског усавршавања препознају и остваре управо овде у вашем граду. Идите, научите се, научите друге, али вратите се своме јату, својој многострадалној Епархији, својим селима, граду и роду своме", истакао је владика Атанасије.

Из Епархије бихаћко-петровачке саопштено је да је епископ Атанасије поручио ученицима да су они будућност, да је на њима одговорност да учине све што је потребно да се одржи живот на овим просторима.

"Одлазимо, а не обнављамо се. Да останемо и опстанемо на овим просторима, нама је императив живота", поручио је владика Атанасије и додао да ће у томе увек имати подршку и благослов своје Цркве.

Пријему матураната код владике Атанасија присуствовали су и вероучитељи основне и средње школе у Босанаском Петровцу јереј Бојан Митрић, парох прве парохије петровачке, и Предраг Вујић, професор веронауке у средњој школи у Босанском Петровцу.

У име свих присутних Вујић је захвалио Атанасију на константној бризи, љубави и пажњи према ученицима основне и средње школе, које се показује и кроз овај, за ученике први пут организовани пријем код њиховог епископа.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ето

12.06.2015 19:19

Живи ти са њима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

теолог спц

12.06.2015 19:42

Није тај луд немој да бринес. Тај је сву своју породицу јос на поцетку рата пребацио за Србију,родјеном брату је наместио преместај из Бихацко-Петровацке епархије за епархију Сремску и наместио га за главног попа у Сремској Митровици, родјену сестру исто тако је пребацио за Србију и њу и њену породицу позапосљавао. Јадан онај ко том педофилу поверује. Та слина педофилицарска лоповска је за зивота патријарха Павла, њему сплеткарио па је исао по америцким и ватиканским амбасадама а да њему као Патријарху ниста није говорио а Амери су заобилазила Павла као патријарха и лизали се са овим гов...ом које тада било калудјер оптузен за педофилију и лоповлук.И тај јадник педофилицар је сад досао у РС да лазе српски народ. Зна он засто ово говори а јадан онај ко му поверује.Време је да данасњим поповима скинемо католицке мантије и откријемо им право лице!!!

Name

дивља јабука

12.06.2015 21:25

Док је било Југославије било је и народа на тим просторима. Кад су се цркве почеле бринути за народ, нестаде народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додано

13.06.2015 03:21

Попе,упути апел властима да се побрину да добрим економским програмом задрзе људе,не селе се људи из националних разлога него зато сто не виде зивот у оваквој дрзави.

ОДГОВОРИТЕ