"Ne dozvoliti da nestane srpski narod"

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Atanasije rekao je da je u Bosanskom Petrovcu, nažalost, sve u znaku odlaska Srba, te pozvao učenike završnih razreda srednje i osnovne škole da ne dozvole da srpski pravoslavni narod nestane sa ovih prostora.

Bosna i Hercegovina 12.06.2015 | 20:58
"Ne dozvoliti da nestane srpski narod"

Vladika je na prijemu, koji je organizovao u sedištu Eparhije bihaćko-petrovačke, skrenuo pažnju da sada, u trenutku kada će većina od njih napustiti svoja mesta prebivališta, kako bi se dalje obrazovali na fakultetima, ne zaboravljaju mesto gde su stasali, sazreli i proveli svoje đačko doba.

"Ne zaboravljajte ovo mesto, ove divne krajolike, plodna petrovačka polja, svoja sela i gradove: Drinić, Bosanski Petrovac, Krnjeušu, Smoljanu, Suvaju i sva druga mesta, gde ste rasli i vaspitavali se. Nastojte da se plodovi vašeg daljeg stručnog akademskog usavršavanja prepoznaju i ostvare upravo ovde u vašem gradu. Idite, naučite se, naučite druge, ali vratite se svome jatu, svojoj mnogostradalnoj Eparhiji, svojim selima, gradu i rodu svome", istakao je vladika Atanasije.

Iz Eparhije bihaćko-petrovačke saopšteno je da je episkop Atanasije poručio učenicima da su oni budućnost, da je na njima odgovornost da učine sve što je potrebno da se održi život na ovim prostorima.

"Odlazimo, a ne obnavljamo se. Da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima, nama je imperativ života", poručio je vladika Atanasije i dodao da će u tome uvek imati podršku i blagoslov svoje Crkve.

Prijemu maturanata kod vladike Atanasija prisustvovali su i veroučitelji osnovne i srednje škole u Bosanaskom Petrovcu jerej Bojan Mitrić, paroh prve parohije petrovačke, i Predrag Vujić, profesor veronauke u srednjoj školi u Bosanskom Petrovcu.

U ime svih prisutnih Vujić je zahvalio Atanasiju na konstantnoj brizi, ljubavi i pažnji prema učenicima osnovne i srednje škole, koje se pokazuje i kroz ovaj, za učenike prvi put organizovani prijem kod njihovog episkopa.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

eto

12.06.2015 19:19

Živi ti sa njima...

ODGOVORITE
Name

teolog spc

12.06.2015 19:42

Nije taj lud nemoj da brines. Taj je svu svoju porodicu jos na pocetku rata prebacio za Srbiju,rodjenom bratu je namestio premestaj iz Bihacko-Petrovacke eparhije za eparhiju Sremsku i namestio ga za glavnog popa u Sremskoj Mitrovici, rodjenu sestru isto tako je prebacio za Srbiju i nju i njenu porodicu pozaposljavao. Jadan onaj ko tom pedofilu poveruje. Ta slina pedofilicarska lopovska je za zivota patrijarha Pavla, njemu spletkario pa je isao po americkim i vatikanskim ambasadama a da njemu kao Patrijarhu nista nije govorio a Ameri su zaobilazila Pavla kao patrijarha i lizali se sa ovim gov...om koje tada bilo kaludjer optuzen za pedofiliju i lopovluk.I taj jadnik pedofilicar je sad dosao u RS da laze srpski narod. Zna on zasto ovo govori a jadan onaj ko mu poveruje.Vreme je da danasnjim popovima skinemo katolicke mantije i otkrijemo im pravo lice!!!

Name

divlja jabuka

12.06.2015 21:25

Dok je bilo Jugoslavije bilo je i naroda na tim prostorima. Kad su se crkve počele brinuti za narod, nestade naroda.

ODGOVORITE
Name

Dodano

13.06.2015 03:21

Pope,uputi apel vlastima da se pobrinu da dobrim ekonomskim programom zadrze ljude,ne sele se ljudi iz nacionalnih razloga nego zato sto ne vide zivot u ovakvoj drzavi.

ODGOVORITE