Неће бит приватизације Електропривреде

Министар спољних послова у Савјету министара БиХ Игор Црнадак разговарао је данас у Сарајеву са високим представником Валентином Инцком о реформама у БиХ и новом европском приступу који земљи даје шансу да се фокусира на економију и рјешавање социјалних проблема.

Босна и Херцеговина 11.06.2015 | 18:16
Неће бит приватизације Електропривреде

Црнадак и Инцко изразилу су жаљење што није потписана Агенда европских реформи и што у Сарајево није допутовао европски комесар за проширење Јоханес Хан.

Високи представник Валентин Инцко истакао је да иако нажалост европска агенда данас није потписана, што је за све велико разочарење, теме којима би се она требала бавити остају на дневним реду.

"Та агенда неће нестати", поручио је Инцко.

О изјави предсједника Српске да неће потписати агенду јер се у њој захтјева приватизација Електропривреде Црнадак каже:

"Не постоји сагласност никога у Републици Српској, ни власти ни опозиције, за приватизацију Електропривреде. Не треба се хватати за једну ријеч, јер на основу информација које ја имам не захтјева се приватизација већ реструктуирање. То подразумијева другачију организацију и управљање, односно више одговорности и мање расипање средстава''.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Игор

11.06.2015 19:24

Мораце се приватизовати. Ако не сад за годину али мораце ... И то је боље да се прије деси јер це овако паре отици на намјестене тендере, губитке и слицно . Зиви били па видјели. Не знам засто нико неце искрено да казе. Тренутно власт зиви на апаратима (струји) ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

знаци

11.06.2015 20:43

Знаци приватизоват це се, цим прицају о њој знаци да хоце, цуди ме како нема тета Ранке она је најављивац пропасти

Name

злоба

11.06.2015 19:51

Па ви сте рекли да ни струја неће покупити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МираИСА

11.06.2015 20:20

По обичају Додик лаже...И пролази му...Зашто??? Сами нађите одговор....

ОДГОВОРИТЕ
Name

искрени

11.06.2015 20:23

Треба приватизовати,јер би плачао у домаћинству дупло мање за потрошњу.Разлог:неби радило оволико џабалебароша у електропривреди,приватник не би квартално радницима уплаћивао по400 км.чек за струју коју ми морамо платити и тако даље.Мој ту нико не ради нити ће радити,то је снсд-еова фабрика за куповину изборних гласова.Што бих ја жалио Миловића.Петровића и др.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јака бранша

11.06.2015 21:55

Мислим да нема "јаче " бранше по кадровима од електродистрибуције. Све само пропали ђаци, шефови који ни сијалицу не знају промијенити али су страначки послушници. Инжењери електротехнике на бироима а кувари, возачи, домаћице и сл. упосленици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

11.06.2015 22:39

Нисам никада био за продају да тако кажем породичног богатства што би била ЕП али ако ће је водити људи који је сада воде под патронатом ел гранде цомаданте Баја онда је боље и продати него да је ови лопови музу и користе за своје сврхе док је не доведу до пропасти када је нико неће хтјети ни купити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конттоо

12.06.2015 15:37

ПРОДАТ ЈЕ ТЕЛЕКОМ, ПА СТА ЈЕ НАРОД ИМАО КОРИСТИ ОД ТОГА.ДА ИМАМО ИЗВОРЕ НАФТЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ БЕНЗИН БИ БИО СКУП.ЗЕМЉА КОЈА ИЗВОЗИ СТРУЈУ ДИЖЕ ЦИЈЕНУ СВОМЕ ЈАДНОМ НАРОДУ.