Neće bit privatizacije Elektroprivrede

Ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH Igor Crnadak razgovarao je danas u Sarajevu sa visokim predstavnikom Valentinom Inckom o reformama u BiH i novom evropskom pristupu koji zemlji daje šansu da se fokusira na ekonomiju i rješavanje socijalnih problema.

Bosna i Hercegovina 11.06.2015 | 18:16
Neće bit privatizacije Elektroprivrede

Crnadak i Incko izrazilu su žaljenje što nije potpisana Agenda evropskih reformi i što u Sarajevo nije doputovao evropski komesar za proširenje Johanes Han.

Visoki predstavnik Valentin Incko istakao je da iako nažalost evropska agenda danas nije potpisana, što je za sve veliko razočarenje, teme kojima bi se ona trebala baviti ostaju na dnevnim redu.

"Ta agenda neće nestati", poručio je Incko.

O izjavi predsjednika Srpske da neće potpisati agendu jer se u njoj zahtjeva privatizacija Elektroprivrede Crnadak kaže:

"Ne postoji saglasnost nikoga u Republici Srpskoj, ni vlasti ni opozicije, za privatizaciju Elektroprivrede. Ne treba se hvatati za jednu riječ, jer na osnovu informacija koje ja imam ne zahtjeva se privatizacija već restruktuiranje. To podrazumijeva drugačiju organizaciju i upravljanje, odnosno više odgovornosti i manje rasipanje sredstava''.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Igor

11.06.2015 19:24

Morace se privatizovati. Ako ne sad za godinu ali morace ... I to je bolje da se prije desi jer ce ovako pare otici na namjestene tendere, gubitke i slicno . Zivi bili pa vidjeli. Ne znam zasto niko nece iskreno da kaze. Trenutno vlast zivi na aparatima (struji) ...

ODGOVORITE
Name

znaci

11.06.2015 20:43

Znaci privatizovat ce se, cim pricaju o njoj znaci da hoce, cudi me kako nema teta Ranke ona je najavljivac propasti

Name

zloba

11.06.2015 19:51

Pa vi ste rekli da ni struja neće pokupiti!

ODGOVORITE
Name

MiraISA

11.06.2015 20:20

Po običaju Dodik laže...I prolazi mu...Zašto??? Sami nađite odgovor....

ODGOVORITE
Name

iskreni

11.06.2015 20:23

Treba privatizovati,jer bi plačao u domaćinstvu duplo manje za potrošnju.Razlog:nebi radilo ovoliko džabalebaroša u elektroprivredi,privatnik ne bi kvartalno radnicima uplaćivao po400 km.ček za struju koju mi moramo platiti i tako dalje.Moj tu niko ne radi niti će raditi,to je snsd-eova fabrika za kupovinu izbornih glasova.Što bih ja žalio Milovića.Petrovića i dr.

ODGOVORITE
Name

Jaka branša

11.06.2015 21:55

Mislim da nema "jače " branše po kadrovima od elektrodistribucije. Sve samo propali đaci, šefovi koji ni sijalicu ne znaju promijeniti ali su stranački poslušnici. Inženjeri elektrotehnike na biroima a kuvari, vozači, domaćice i sl. uposlenici.

ODGOVORITE
Name

Geography

11.06.2015 22:39

Nisam nikada bio za prodaju da tako kažem porodičnog bogatstva što bi bila EP ali ako će je voditi ljudi koji je sada vode pod patronatom el grande comadante Baja onda je bolje i prodati nego da je ovi lopovi muzu i koriste za svoje svrhe dok je ne dovedu do propasti kada je niko neće htjeti ni kupiti

ODGOVORITE
Name

Konttoo

12.06.2015 15:37

PRODAT JE TELEKOM, PA STA JE NAROD IMAO KORISTI OD TOGA.DA IMAMO IZVORE NAFTE U REPUBLICI SRPSKOJ BENZIN BI BIO SKUP.ZEMLJA KOJA IZVOZI STRUJU DIŽE CIJENU SVOME JADNOM NARODU.