Продао кћерку ради брака и просјачења

Полиција Брчко дистрикта и припадници Агенције за истрагу и заштиту јуче су у акцији "Језеро" ухапсили четири особе због сумње да су малољетницу присилили на просјачење и живот у ванбрачној заједници.

Босна и Херцеговина 11.06.2015 | 17:30
Продао кћерку ради брака и просјачења

Према незваничним информацијама, ухапшени су Неџад Араповић (41), Сенад Имшировић (41), Суад Тахировић (33) и Златко Бегановић (20), сви са подручја Брчко дистрикта. Њима се на терет ставља кривично дјело трговина људима.

Извор близак истрази појаснио је да је жртва трговине бијелим робљем била малољетна кћерка Суада Тахировића, коју је отац продао Араповићу и Имшировићу!

Послије тога Араповић и Имшировић дјевојчицу су присиљавали да живи у ванбрачној заједници са Бегановићем. Осим тога, они су је тјерали да обавља разне физичке послове за њих, као и да проси на ширем подручју Брчко дистрикта, а сав новац који би добила они су дијелили између себе.

Осумњичени су јуче приведени у просторије СИПА у Тузли и Полицијску станицу у Брчком на даљу криминалистичку обраду. Након тога тужилаштво ће одлучити о евентуалној мјери притвора. У полицији нису могли откривати детаље цијелог случаја, наводећи да ће даљом истрагом бити утврђено за који је износ малољетница продата.

У Брчко дистрикту није страно да се у ромским насељима напаствују дјевојчице.

Тако се становништво брчанског насеља Прутача згрозило и забринуло због сазнања да је силована осмогодишња дјевојчица.

Полиција је крајем маја ухапсила Јасмина Р. (22) због сумње да је починио ово силовање.

Према незваничним информацијама, полицији је прво пријављено сексуално узнемиравање осмогодишње дјевојчице.

Потом је осумњичени затекао дјевојчицу на дјечијем игралишту и одвео је у оближњу шуму гдје ју је напаствовао.

Дјеца су јавила оцу жртве да му је кћерку одвео силеџија, а он је монструма затекао на дјелу. Осумњичени за силовање је побјегао са лица мјеста.

Радом на терену полиција је ухапсила Јасмина, а цијели догађај је предат у надлежност тужилаштва.

Обљубио дијете

Директор Десете основне школе у Сарајеву Судо Лавић ухапшен је због сумње да је починио кривично дјело полни однос са дјететом. Он је јуче послије саслушања предат у надлежност Кантоналног тужилаштва у Сарајеву по чијем је налогу и ухапшен. Из полиције јуче нису давали више информацијама.

(Глас Српске)

Коментари / 0

Оставите коментар